Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας με αφορμή τη χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Αγρίνιο, υπό τον τίτλο «απάντηση στο «κύκνειο άσμα» του κ. Σαμαρά«. Αναλυτικότερα:

 

Ξεπερνώντας κάθε φαντασία ο Πρωθυπουργός της καταστροφής κ. Σαμαράς στη χθεσινή ομιλία του στο Αγρίνιο, κατέφυγε σε πρωτόγνωρη, για Δημοκρατική χώρα, κινδυνολογία σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και του φρονήματος του Ελληνικού λαού.

Ο απύθμενος λαϊκισμός του αποχωρούντος Πρωθυπουργού με εκφράσεις του τύπου «δεν πρόκειται εμείς ποτέ να παίξουμε την Πατρίδα μας στα ζάρια» δείχνει πολιτικό λόγο που ξεφεύγει από κάθε σοβαρότητα. Δείχνει όμως και τον πολιτικό του αμοραλισμό και φανερώνει πως ο ίδιος ο κ. Σαμαράς και οι συνεταίροι του στην εκπνέουσα κυβέρνηση θα μετέλθουν τα πάντα, προκειμένου να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να κάμψουν τον αγώνα του Ελληνικού λαού.

Ακόμα και τη θρησκεία χρησιμοποίησε κινδυνολογώντας ο κ. Σαμαράς, ακόμα και την Ορθοδοξία, ως απόλυτος ιδιοκτήτης του θρησκευτικού συναισθήματος των Ελλήνων.

Όσο για την πραγματικότητα; Μέσα στον ανερμάτιστο λαϊκισμό του ο κ. Σαμαράς είπε επί λέξει, «Στον χώρο της Υγείας: Ολοκληρώσαμε και εκσυγχρονίσαμε το νοσοκομείο Αγρινίου. Χθες μάλιστα πληροφορήθηκα ότι υπάρχει έλλειψη καρδιολόγου εδώ στο Αγρίνιο.» Όμως οι Αγρινιώτες και όλοι οι Αιτωλοακαρνάνες γνωρίζουν ότι το Νοσοκομείο Αγρινίου βρίσκεται στα όρια της λειτουργικής κατάρρευσης, από πολύ καιρό. Ταυτόχρονα ιδιωτικοί κολοσσοί υπηρεσιών υγείας (φιλοκυβερνητικών συμφερόντων) δημιουργούνται σε απόσταση ανάσας από το Νέο Νοσοκομείο Αγρινίου. Το δε Νοσοκομείο Μεσολογγίου έχει απαξιωθεί και πλέον χαρακτηρίζεται νοσηλευτική μονάδα, που αδυνατεί να παράσχει με επάρκεια τις στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας που θα όφειλε. Αυτά τα γνωρίζει ο κ. Σαμαράς, απλώς ψεύδεται.

Προχθές στους Λαρισαίους μίλησε για τη μυθική (πλέον) εκτροπή του Αχελώου. Χθες στο Αγρίνιο μίλησε για τους υδάτινους πόρους της περιοχής και την αξιοποίησή τους. Ποιούς αλήθεια νομίζει ότι μπορεί να παραπλανήσεις με τις παλινωδίες του;

Και ξαφνικά θυμήθηκε την αδικία του ΕΝΦΙΑ. Ο ίδιος ο επινοητής του, αυτός που ανάλγητα και αδιάκριτα απομυζεί επιπλέον από τον περασμένο Σεπτέμβριο κάθε ανεχή, σύροντάς τον σε ατέλειωτες ουρές σε Τράπεζες και σε Ταχυδρομεία, εξανεμίζοντάς του και το έσχατο υστέρημα. Εμπαιγμός χωρίς φραγμό!

Πλέον καμία μέθοδος, κανένα επιχείρημα, καμία φραστική ακροβασία, καμία προβοκάτσια σε βάρος του Ελληνικού λαού και του ΣΥΡΙΖΑ δε θα μας ξενίσει. Άλλωστε πριν λίγα εικοσιτετράωρα η ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα το ίδιο πολιτικό πρόγραμμα που χθες εκφώνησε στο Αγρίνιο ο κ. Σαμαράς και που βρίθει από ασύστολα ψεύδη. Θα διαπίστωσαν οι αναγνώστες του προγράμματος της ΝΔ για την Αιτωλοακαρνανία, ότι πρόκειται για απατηλές υποσχέσεις, που πολλά χρόνια τώρα δίνουν, αλλά που πάντα τις παραπέμπουν στο μέλλον.

Έδωσε υποσχέσεις για υποδομές, για οδικά δίκτυα που εγκληματικά έχουν καθυστερήσει. Μίλησε για αξιοποίηση στα λιμάνια και στα αεροδρόμια που ξεπουλάει.

Μίλησε για την ιστορία και τον πολιτισμό της Αιτωλοακαρνανίας που όμως περιφρονεί.

Έδωσε υποσχέσεις για μέλλον στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, που όχι μόνο τους έχει εγκαταλείψει, αλλά και βάλει εναντίον τους.

Έδωσε υποσχέσεις για μέλλον στους επαγγελματίες, στους εργαζόμενους, στους ανέργους και στους συνταξιούχους, τη στιγμή που τους έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση και στην απελπισία.

Έδωσε υποσχέσεις για μέλλον στις οικογένειες των νέων (επιστημόνων στην πλειονότητά τους) που απελπισμένοι αναζητούν τύχη στο εξωτερικό ως οικονομικοί μετανάστες, εξ αιτίας των πολιτικών που ο ίδιος εφάρμοσε.

Έδωσε υποσχέσεις, όμως για την ταμπακέρα σιωπά! Για το ποιος ευθύνεται για το έγκλημα, για την ανείπωτη καταστροφή της χώρας στα χρόνια που προηγήθηκαν, ούτε λέξη!

Οι Πολίτες πλέον γνωρίζουν την αλήθεια!

Ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας, όπως και όλος ο Ελληνικός λαός γνωρίζει καλά τα πολιτικά πεπραγμένα της ΝΔ και της συγκυβέρνησής της με το ΠΑΣΟΚ των Παπανδρέου –Βενιζέλου, γιατί βιώνει την ανελέητη αναλγησία της εξουσίας τους. Όλοι γνωρίζουν τα μνημόνια και τις εθελόδουλες κατοχικές πολιτικές των κυβερνόντων που θα απέλθουν οριστικά. Ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας, όπως και όλος ο Ελληνικός λαός, (δια)βλέπει τις πολιτικές προθέσεις των κυβερνόντων ως τον χειρότερο εφιάλτη.

Ξέρουν πια οι πολίτες πως ο αγώνας για το σταμάτημα της βαρβαρότητας και της πρωτοφανούς για καιρό ειρήνης ανθρωπιστικής κρίσης είναι ο μόνος δρόμος. Ο αγώνας για τα αυτονόητα δημόσια αγαθά που όλοι δικαιούνται είναι ο μόνος δρόμος. Ο αγώνας των αγροτών, των επαγγελματιών, των εργαζόμενων, των ανέργων για παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας είναι ο μόνος δρόμος. Ο αγώνας των συνταξιούχων για αξιοπρεπή διαβίωση είναι ο μόνος δρόμος. Ξέρουν οι νέοι επιστήμονες και οι οικογένειές τους, ότι ο μόνος φραγμός στη βιοποριστική μετανάστευσή τους για χώρες μακρινές είναι ο αγώνας. Ο Αγώνας με την Αριστερά, ο αγώνας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αγώνας για τη μεγάλη πολιτική ανατροπή δίνει την απάντηση στους κυβερνώντες που εκπνέουν, με καθημερινές δράσεις των πολιτών, που θα δώσει περίτρανη απάντηση με τη συντριπτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές στις 25 Γενάρη 2015!

Share on Facebook8Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.