Συγκρότηση της Πενταμελούς Επιτροπής Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας 

Η εκ νέου συγκρότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) συζητείται την ερχόμενη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είχε προχωρήσει εγκαίρως τις διαδικασίες, ωστόσο βάσει των τροποποιήσεων που επιβάλλονται από το Νόμο 4386/2016 που ψηφίστηκε προσφάτως, απαιτείται να γίνει επανεκκίνηση της διαδικασίας συγκρότησης των ΠΣΕΚ.

Η 11η συνεδρίαση του Σώματος θα γίνει τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 και ώρα 3 μ.μ. στην Πάτρα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβούλιου στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 & Αμερικής).

«Η Περιφέρειά μας έχει θέσει ως επίκεντρο των προτεραιοτήτων της τη διασύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα. Τόσο μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος της για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, όσο και του Πενταετούς Επιχειρησιακού Σχεδιασμού της, σε συνδυασμό με τη διαμόρφωση της Περιφερειακής Στρατηγικής για την Έξυπνη Εξειδίκευση (RIS3), για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η έρευνα, η τεχνολογική ανάπτυξη και η καινοτομία αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες στήριξης και ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας, του πρωτογενούς τομέα και γενικότερα της περιφερειακής και εθνικής οικονομίας» υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι η έγκριση  του τρόπου εκτέλεσης έργου «Αποκατάστασης Ζημιών και Βατότητας της 15ης Επαρχιακής Οδού στη θέση Καστανόρεμα» και η πρόσληψης ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση πρόσκαιρων αναγκών στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας.

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.