Συγκλονιστικές αποκαλύψεις έκανε ο εισαγγελέας που ερευνά τις συνθήκες της πτώσης του Airbus της Germanwings στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αφού όπως δήλωσε το αεροπλάνο φέρεται να έχει ρίξει σκόπιμα ο συγκυβερνήτης του.

«Ο συγκυβερνήτης ξεκίνησε χωρίς λόγο την καθοδική πορεία του Airbus, την ώρα μάλιστα που ήταν μόνος του στο πιλοτήριο», είπε ο Brice Robin, ο οποίος έκανε λόγο για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως».

Οι πληροφορίες πως ο ένας πιλότος ήταν εκτός πιλοτηρίου την ώρα της συντριβής, έδωσε νέα διάσταση στις έρευνες των Αρχών που εξετάζουν τα αίτια της πτώσης η οποία κόστισε την ζωή 150 περίπου ατόμων.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε από τους New York times που σε άρθρο τους σημείωναν πως ο ένας πιλότος βρισκόταν εκτός cockpit την ώρα που το αεροπλάνο συνετρίβη.

Το επίμαχο δημοσίευμα επικαλείται πηγές που γνωρίζουν στοιχεία από τον καταγραφέα συνομιλιών στο θάλαμο διακυβέρνησης ( μαύρο κουτί).

«Ο χειριστής που ήταν έξω από το πιλοτήριο χτυπά ελαφρά την πόρτα χωρίς να του απαντήσει κανείς», είπε ένας ερευνητής του καταγραφέα των συνομιλιών. «Και τότε χτυπά την πόρτα πιο δυνατά αλλά και πάλι δεν λαμβάνει απάντηση. Δεν υπήρξε καμία απάντηση» λέει ο ερευνητής που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

«Μπορεί κανείς να ακούσει ότι προσπαθεί να σπάσει την πόρτα», πρόσθεσε ο ερευνητής χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Δεν διευκρινίζεται αν ο πιλότος που είχε σηκωθεί από τη θέση του ήταν ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ή ο συγκυβερνήτης του. Μάλιστα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως ο συγκυβερνήτης είχε προσληφθεί το 2013 έχοντας στο ενεργητικό του 630 ώρες πτήσης.

Σύμφωνα με την πηγή που μετέχει στην αποκωδικοποίηση του καταγραφέα πτήσης και την οποία επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα η γλώσσα που ακούγεται είναι τα γερμανικά. Επίσης στο τέλος της ηχογράφησης ακούγεται ένας συναγερμός που προφανώς είναι το σήμα που προειδοποιεί για την προσέγγιση του αεροσκάφους στο έδαφος.

Επίσης μια άλλη πηγή των ερευνών δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο συγκυβερνήτης της πτήσης είχε μπει «πρόσφατα στην εταιρεία Germanwings που είναι θυγατρική της Lufthansa». Η πρόσληψή του έγινε περί τα τέλη του 2013 και στο βιογραφικό του είχε μερικές εκατοντάδες ώρες πτήσης.

πηγή: «Καθημερινή»

Share on Facebook3Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.