Στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας βρίσκεται η πρόταση της κυβέρνησης για την κατάργηση του μπόνους, την απλή αναλογική και την ψήφο στα 17, όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, κάνοντας επίσης γνωστό ότι θα κατατεθεί στη Βουλή στο τέλος της εβδομάδας και θα ψηφιστεί το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου, πιθανότατα μόλις επιστρέψει από την Κίνα ο Πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, η κυβερνητική πρόταση λαμβάνει υπόψη τις συζητήσεις του Πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων, καθώς και πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες άλλων κομμάτων, όπως για παράδειγμα την Πρόταση Νόμου του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο 2015.

Εκτίμησε μάλιστα πως η διαδικασία της συζήτησης στη Βουλή μπορεί να βοηθήσει ώστε να υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες συγκλίσεις από αυτές που έχουν ήδη διαπιστωθεί.

Καταλήγοντας επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της, καθώς έχει τονίσει ότι τάσσεται κατά της απλής αναλογικής:

«Η ιστορική αναγκαιότητα για την καθιέρωση της ισοτιμίας της ψήφου και η απήχηση της πρότασης στο λαό πρέπει να είναι το κριτήριο των κομμάτων. Από τη Ν.Δ. δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

πηγή: Ναυτεμπορική

 

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.