Δίχως προβλήματα εξελίσσεται από τις 7.00 το πρωί η εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία, με τους περίπου 400.000 φίλους του κόμματος να καλούνται να εκλέξουν τον επόμενο πρόεδρο της γαλάζιας παράταξης.

Οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν στις 7.00 το απόγευμα, με τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα να αναμένονται για τις 11.00 το βράδυ.

Αυτή τη φορά η διαδικασία είναι σαφώς ευκολότερη και απλούστερη έναντι του πρώτου γύρου, γεγονός που διευκολύνει την ευκολότερη μετάδοση των τελικών αποτελεσμάτων.

Σημειώνεται ότι οι 404.000 ψηφοφόροι της Ν.Δ. δεν χρειάζεται να καταβάλλουν το αντίτιμο των τριών ευρώ. Οφείλουν να διαθέτουν ωστόσο, αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης.

Εάν κάποιος δεν έχει συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία του α’ γύρου δεν έχει δικαίωμα ψήφου στον β’ γύρο.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στον α’ γύρο, είχε λάβει ποσοστό 39,8% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Καθοριστικοί παράγοντες για το τελικό αποτέλεσμα θα είναι τόσο το ύψος της συμμετοχής, όσο και οι 128.000 ψηφοφόροι του Απόστολου Τζιτζικώστα (20,4%) και του Άδωνι Γεωργιάδη (11,3%).

Τη Δευτέρα η Νέα Δημοκρατία εκτός από ενωμένη, θα είναι και ανανεωμένη, δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

«Σήμερα, ξημερώνει μία νέα μέρα για τη Ν.Δ. και την Ελλάδα» υποστήριξε και ευχαρίστησε όλους τους νεοδημοκράτες που προσέρχονται μαζικά στην κάλπη. Η διαδικασία, συνέχισε, εξελίσσεται ομαλά χωρίς καθυστερήσεις.

«Η νέα κεντροδεξιά πολύ σύντομα θα προτάξει ένα σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, ο μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ., Γιάννης Πλακιωτάκης, υποστήριξε ότι και οι δύο υποψήφιοι είναι άξιοι και ικανοί, καθώς έχουν τη δυνατότητα να αναδιοργανώσουν τη Ν.Δ. και να κερδίσουν τον Αλέξη Τσίπρα.

«Σήμερα ολοκληρώνουμε τη διαδικασία ώστε να κάνουμε τη Ν.Δ. μία μεγάλη, δυνατή, σύγχρονη ευρωπαϊκή δύναμη» πρόσθεσε και κατέληξε: «Με τη συμμετοχή μας διασφαλίζουμε την πορεία της παράταξης στο μέλλον.»

Χωρίς να προβεί σε κάποια δήλωση άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ψήφισε στις 9.55 το πρωί, στη Θεσσαλονίκη.

 
 

πηγή: «Ναυτεμπορική»

 

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.