Η επέκταση του Σχεδίου Πόλεως Μοναστηρακίου Δωρίδας, το οποίο βρίσκεται σε εκκρεμότητα από το 2006, συζητήθηκε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μεταξύ των αρμόδιων φορέων.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή Φωκίδας Ηλία Κωστοπαναγιώτου, αρχικά αναλύθηκε το ιστορικό της υπόθεσης αναφορικά με τη Χωροταξική και Πολεοδομική Οργάνωση του Δήμου Δωρίδας. Ένας  Δήμος που αποτελείται από 55 τοπικές κοινότητες και 86 οικισμούς. Το θεσμικό πλαίσιο δόμησης ποικίλει, καθότι υπάρχουν πέντε εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια (Ευπαλίου, Μοναστηρακίου, Κούκουρων, Ερατεινής και Πεντάπολης), ενώ οι υπόλοιποι οικισμοί είτε είναι χαρακτηρισμένοι ως οικισμοί κάτω των 2.000 κατοίκων, είτε είναι οικισμοί προϋφιστάμενοι του 1923.

Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, στο μέτωπο της παραλιακής Δωρίδας, ένας από τους οικισμούς που μπορούν να αποτελέσουν πυρήνα ανάπτυξης του παραθαλάσσιου τουρισμού για τον Δήμο Δωρίδας είναι αυτός της Τ.Κ. Μοναστηρακίου. Η προώθηση τροποποιήσεων του σχετικού νόμου θα ξεκλειδώσει τις διαδικασίες επέκτασης των ορίων του σημερινού οικισμού, απαραίτητο βήμα για την εφαρμογή του Σχεδίου Πόλεως, αλλά και βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της περιοχής.

Ο συνεργάτης του Υπουργού Δαμιανός Ανδρέου δεσμεύτηκε εκ μέρους του υπουργείου για συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών με σκοπό την επίσπευση των διαδικασιών επίλυσης του ζητήματος.

Μετά τη συνάντηση ο Ηλίας Κωστοπαναγιώτου δήλωσε ότι «τέτοια κομβικά θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της υπαίθρου, τηρώντας πάντα τους κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος, πρέπει να τίθενται σε προτεραιότητα. Τα λάθη και οι καθυστερήσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων κόστισαν ακριβά στο νομό, τώρα έχει σημασία να κοιτάξουμε μπροστά και να διορθώσουμε ό,τι μπορούμε».

Η συνάντηση έκλεισε με τη συμφωνία των παρευρισκομένων για στενή συνεργασία ώστε να επιτευχθεί άμεσα οριστική λύση.

Στη συνάντηση εκτός του Ηλία Κωστοπαναγιώτου, συμμετείχαν από την πλευρά του Δήμου Δωρίδας οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αρτινόπουλος Γεώργιος, Καλιαμπέτσος Παναγιώτης, Λάιος Ιωάννης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μοναστηρακίου Λάγιος Γεώργιος, καθώς και ο Παρασκευάς Μπέζας Νομικός Σύμβουλος του Δήμου. Το Υπουργείο εκπροσώπησε ο Δαμιανός Ανδρέου, συνεργάτης του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ιωάννη Τσιρώνη.

πηγή: dorida.blogspot.gr

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.