Ημερίδα με θέμα «Ασφαλές διαδίκτυο- Σχολικός και Διαδικτυακός Εκφοβισμός» πραγματοποιήθηκε σήμερα (4 Μαΐου 2015) στο ξενοδοχείο «Porto Rio» στο Ρίο Πατρών.

Την Ημερίδα διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσο Μαυρόπουλο, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη, τον  Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου κ. Βασίλη Μαστρογιάννη, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαϊας, Ταξίαρχο Ιωάννη Σεϊντή.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απηύθυνε χαιρετισμό, κατά τον οποίο, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«…Η προστασία των παιδιών από τις επιθέσεις είναι προληπτική, είναι κοινωνική, είναι αποτρεπτική, είναι σημαντική, είναι η σύγχρονη μορφή απλώματος του χεριού της Αστυνομίας προς τη κοινωνία, προς την οικογένεια, προς το δάσκαλο, προς το ίδιο το παιδί…

…Για αυτό πρέπει όλοι μας, ως γονείς, ως δάσκαλοι, να προσέχουμε, ο εχθρός σε αυτή τη περίπτωση δεν έχει πρόσωπο. Αυτό είναι το διακύβευμα και αυτή είναι η γραμμή άμυνας μας.»

Την εναρκτήρια ομιλία πραγματοποίησε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ενώ απηύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας κ. Γρηγόριος Αλεξόπουλος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Περιφερειακός Διεύθυντης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος.

Το θέμα της Ημερίδας ανέπτυξαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Σφακιανακης Εμμανουήλ και Αξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων της ίδιας Υπηρεσίας, οι ψυχολόγοι της ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Β’ (Ε.Κ.) Ιωάννα Τσάκωνα και Υπαστυνόμος Α’ (Ε.Κ.) Θεοδώρα Χασάπη,  οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, κα Σοφία Χριστοπούλου και κ. Νικόλαος Μάνεσης και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δυτικής Ελλάδας, κ. Αντώνιος Χαροκόπος.

«Η καλύτερη παγίδευση στο διαδίκτυο είναι η απόκτηση εμπιστοσύνης ανάμεσα σε γονείς και παιδιά», επεσήμανε μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει το zougla.gr ο Υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης σχετικά με τους τρόπους προστασίας των παιδιών κατά τη χρήση του ίντερνετ.«Σήμερα ως Υπηρεσία έχουμε να επιδείξουμε ένα μοντέλο, σύγχρονο, ευέλικτο και καινοτόμο. Έρχονται στην Ελλάδα για να εκπαιδευτούν όλοι οι Ευρωπαίοι για τη στρατηγική που ακολουθούμε. Είμαστε υπερήφανοι για αυτό» σημείωσε και συνέχισε: «Το πρώτο για μένα είναι η πρόληψη. Πρέπει να προλάβουμε… Είμαστε αντίθετοι στο να βάζουμε μηχανισμούς για να παγιδεύσουμε τα παιδιά μας. Υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να τα ελέγξετε έτσι. Όμως η καλύτερη παγίδευση είναι η απόκτηση εμπιστοσύνης ανάμεσα σε γονείς και παιδιά. Να είμαστε δίπλα στα παιδιά μας και να τα λένε σε εμάς και όχι στους παιδόφιλους 3-6 το απόγευμα που κάθονται στα chat. Πρέπει να επικοινωνούμε με το παιδί μας και όχι να το υποκλέπτουμε».

Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν, επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα Σταρακά, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας κα Αναστασία Τογιοπούλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας και Πρόεδρος του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας κ. Δημήτριος Δριβίλας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Ματσούκας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας Αστυνομικός Διευθυντής Νικόλαος Κοτρωνιάς, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, καθώς και τα προεδρεία των Συνδικαλιστικών Ενώσεων  Αξιωματικών και Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Ελλάδας.

Την Ημερίδα παρακολουθήσαν σχολικοί σύμβουλοι και Διευθυντές της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, μέλη συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter3Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.