Ανακοίνωση εξέδωσε η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών σχετικά με την επίσκεψη της Πρύτανη κα Βενετσάνας Κυριαζοπούλου στο Αγρίνιο την περασμένη Δευτέρα, αλλά και για τη σημερινή κατάληψη της Πρυτανείας από φοιτητές των τριών τμημάτων του Αγρινίου. «Είναι δύσκολη η λειτουργία του Πανεπιστημίου σε δύο διαφορετικές πανεπιστημιουπόλεις, με μεγάλη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους και, ιδιαίτερα, με τόσο χαμηλό κρατικό προϋπολογισμό»΅αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, ενώ τα αιτήματα των φοιτητών χαρακτηρίζονται δίκαια.

Αναλυτικά οι σχετικές ανακοινώσεις:

Eπίσκεψη στα τμήματα του Αγρινίου
Τη Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη μελών της Πρυτανικής Αρχής στα τρία Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών που χωροταξικά παραμένουν στο Αγρίνιο, για την ενημέρωση και αντιμετώπιση των προβλημάτων. Η Πρύτανις και οι αρμόδιοι Αναπληρωτές Πρυτάνεως συμμετείχαν στις Γενικές Συνελεύσεις των αντίστοιχων Τμημάτων, ενώ συναντήθηκαν και με εκπροσώπους των φοιτητών. Η Πρυτανεία θεωρεί άμεση προτεραιότητα τη λήψη αποφάσεων στις Γενικές Συνελεύσεις των Τμημάτων τού Πανεπιστημίου Πατρών που χωροταξικά παραμένουν στο Αγρίνιο, σε συνεργασία με τους φοιτητές τους, για την οριστική λύση του προβλήματος, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι είναι δύσκολη η λειτουργία του Πανεπιστημίου σε δύο διαφορετικές πανεπιστημιουπόλεις, με μεγάλη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους και, ιδιαίτερα, με τόσο χαμηλό κρατικό προϋπολογισμό. Επιπλέον, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την ακαδημαϊκή υπόσταση και εξέλιξη των, ήδη εξαιρετικών, τριών Τμημάτων, καθώς και τη διευθέτηση του προβλήματος των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους. Κατά την επίσκεψη αυτή, αντιμετωπίστηκε και το ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα της σίτισης των φοιτητών που είχε ανακύψει το τελευταίο διάστημα. Προσωρινά, και έως να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ενέργειες και να προχωρήσει το Πανεπιστήμιο στον προβλεπόμενο διαγωνισμό, ανατέθηκε η σίτιση σε τοπική επιχείρηση τροφοδοσίας.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ
Σήμερα, Παρασκευή 13/3/2015, πραγματοποιήθηκε κατάληψη στο κτίριο Διοίκησης από φοιτητές των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών που χωροταξικά παραμένουν στο Αγρίνιο, με αιτήματα την ίση μεταχείριση όλων των φοιτητών, την εξασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων, και την μη περαιτέρω υποβάθμιση των σπουδών τους. Πιστεύουμε ότι, παρότι διαφωνούμε με τον συγκεκριμένο τρόπο διεκδίκησης (κατάληψη), πρόκειται για σοβαρά αιτήματα που, όπως προαναφέρθηκε, χρήζουν άμεσης και συντονισμένης διερεύνησης λύσης και ήδη έχουν τεθεί υπόψιν του Υπουργού Παιδείας, κατά την πρόσφατη συνάντηση μας στην άτυπη Σύνοδο Πρυτάνεων. Ευελπιστούμε σε νεότερη συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας, το συντομότερο δυνατόν, ώστε, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Γ.Σ των τριών Τμημάτων, να συζητήσουμε για την οριστική λύση των προαναφερθέντων θεμάτων.

πηγή: agrinioculture.gr

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.