Εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η Α’ φάση της μελέτης «Καταγραφή αναγκών και διαμόρφωση στρατηγικής  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και την αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στο πλαίσιο του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας 2014-2020», κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, υπό τη προεδρία του Περιφερειάρχη, Απόστολου Κατσιφάρα, δίνοντας έτσι το «πράσινο φως» ώστε η μελέτη να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.

«Η κοινωνική ένταξη και η καταπολέμηση της φτώχειας αποτελούν βασική προτεραιότητά μας και είναι κύριος άξονας του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Δυτικής Ελλάδας για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020», ανέφερε ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Κατσιφάρας, και συνέχισε: «Με τη μελέτη θέλουμε να εξειδικεύσουμε την αντίστοιχη Εθνική Στρατηγική για την αντιμετώπιση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού στις ιδιαίτερες ανάγκες της Περιφέρειάς μας, ώστε να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα και τη βέλτιστη αξιοποίηση των διατιθέμενων πόρων».

Υπενθυμίζεται ότι η κοινωνική ένταξη και καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων αποτελεί Άξονα του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας 2014-2020 με συνολικό προϋπολογισμό 81.618.629 ευρώ.

Στόχος της μελέτης είναι η «χαρτογράφηση» των ευπαθών και ευάλωτων ομάδων και των αναγκών τους, καθώς και των φορέων που δρουν σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, και μπορούν δυνητικά να αποτελέσουν «ωφελούμενους» των παρεμβάσεων και των δράσεων. Επίσης, η διεξοδική καταγραφή όλων των δυνατών πηγών χρηματοδότησης επιπλέον του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας 2014-2020 (Τομεακά Εθνικά Προγράμματα, Ευρωπαϊκά Προγράμματα & Ταμεία).

«Στόχος μας είναι να εντοπίσουμε τόσο γεωγραφικά όσο και σε επίπεδο κοινωνίας όλους εκείνους τους θύλακες φτώχειας, ανέχειας και κοινωνικής ανισότητας ώστε να εφαρμόσουμε συνεκτικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των αρνητικών αυτών φαινομένων» κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκτός του Περιφερειάρχη και προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής Απ. Κατσιφάρα, οι Χριστίνα Σταρακά, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας, Χαράλαμπος Αριστειδόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Γιώργος Αγγελόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Ιωάννης Λύτρας, Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Νίκος Υφαντής, Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Παναγιώτης Πλατανιάς, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, και Αντώνης Χαροκόπος, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Αναστασία Τογιοπούλου, και ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της ΠΔΕ, Δημήτρης Καραβίδας, ενώ από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της ΠΔΕ συμμετείχαν οι: Άλκηστη Σταθοπούλου (Δ/ντρια), Ευάγγελος Γεωργίου (Προϊστάμενος της Μονάδας Προγραμματισμού Ε.Π. και Αξιολόγησης), Άρης Μαμασιούλας (Στέλεχος) και Γλυκερία Κατηφόρη (Στέλεχος).

 

Share on Facebook2Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.