Η Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνει ότι από τις 31/08/2015 ξεκίνησε η πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης για το πρόγραμμα της αναδιάρθρωσης αμπελώνων περιόδου 2014-2015 για την Π.Ε. Αχαΐας, από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε..

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες και συνεχείς επαφές του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα, αλλά και της Γενικής Δ/νσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, με τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και το αρμόδιο Υπουργείο, η διαδικασία των ελέγχων ολοκληρώθηκε έγκαιρα, και ξεκινάει η πληρωμή της επιδότησης για να καλύψει τις άμεσες οικονομικές ανάγκες αυτών που εντάχθηκαν, στο πρόγραμμα.

Το συνολικό ποσό που διανέμεται για την Αχαΐα είναι 4.233.971 ευρώ και αντιστοιχεί σε 231 αμπελοκαλλιεργητές που εντάχτηκαν στο πρόγραμμα, που εκτελέστηκε με πλήρη επιτυχία από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας.

Για την ερχόμενη αμπελουργική περίοδο 2015-2016, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας, επαναλαμβάνεται το ίδιο πρόγραμμα και γίνονται προσπάθειες ένταξης όλων των ενδιαφερόμενων αμπελοκαλλιεργητών με συνολικό ποσό άνω των 5.000.000 € για την Αχαΐα.

«Με το Πρόγραμμα εκσυγχρονίζεται και αναδιαρθρώνεται ο κλάδος της αμπελουργίας, που είναι από τους πιο αποδοτικούς τομείς της αγροτικής οικονομίας» κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας.

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.