Την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Ένωσης Αγρινίου, θα γίνει η πληρωμή της πρόσθετης ενίσχυσης αιγοπροβάτων, το ύψος της οποίας καθορίστηκε μόλις σήμερα με υπουργική απόφαση.
Υπενθυμίζουμε:
α) 3 € ανά επιλέξιμο ζώο, για τους δικαιούχους της πρόσθετης ενίσχυσης
β) 4 € ανά επιλέξιμο ζώο, για τους δικαιούχους της συμπληρωματικής πρόσθετης ενίσχυσης
γ) 4 € ανά επιλέξιμο ζώο, για τους δικαιούχους μετακινούμενους αιγοπροβατοτρόφους.
Παράλληλα, σε επικοινωνία που είχε η Ένωση Αγρινίου με την αρμόδια αντιπρόεδρο του οργανισμού πληρωμών, πληροφορηθήκαμε ότι εντός του Ιουνίου θα γίνουν, επιτέλους, οι πληρωμές της Βιολογικής Κτηνοτροφίας του 2012.
Πολύ πιθανό είναι το προσεχές διάστημα να υπάρξουν εκταμιεύσεις για την τακτοποίηση κάποιων εκ των πολλών άλλων εκκρεμοτήτων. Σε ότι αφορά τα βοσκοτόπια και την ΚΥΑ που επίσης σήμερα υπεγράφη, χωρίς να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές στο κείμενο, παρά τις έντονες αντιδράσεις που προηγήθηκαν, οι κτηνοτρόφοι όλης χώρας, ασφαλώς και της Αιτωλοακαρνανίας, βρίσκονται σε αγωνιστικό αναβρασμό και σχεδιάζουν τις συντονισμένες πλέον κινήσεις τους, προκειμένου να υπερασπιστούν το οικογενειακό τους εισόδημα, την αξιοπρέπειά τους και το δικαίωμα να παραμείνουν στην παραγωγή.
Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός των ημερών και η Ένωση Αγρινίου θα είναι παρούσα. Πόσο μάλλον όταν είναι πλέον ορατό το ενδεχόμενο να μη γίνουν οι πληρωμές τον Οκτώβριο (ενιαία ενίσχυση), με ότι αυτό συνεπάγεται. Σημειώνουμε ότι οι παραγωγοί δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους αν συμβεί κάτι τέτοιο και η παραγωγή τη χώρας θα καταρρεύσει.

 

πηγή: e-ea.gr
Share on Facebook7Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.