«Είναι ανάγκη να ληφθεί άμεσα πρωτοβουλία από εσάς, για να δοθεί λύση βιώσιμη για τη Ελλάδα, που θα περιλαμβάνει αναπτυξιακό σχέδιο, άμεση οικονομική βοήθεια και ρευστότητα στα τράπεζες για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, καθώς και διευθέτηση του χρέους», τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στην Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ) στις Βρυξέλλες.

Το θέμα της Ελλάδας κυριάρχησε και στη 113η συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΕτΠ, εκτός ημερησίας διάταξης, κατόπιν αιτήματος σύσσωμης της ελληνικής αντιπροσωπείας, το οποίο και έγινε ομόφωνα αποδεκτό.

Κατά την παρέμβασή του στη συνέλευση των Περιφερειών και των Πόλεων της Ευρώπης, ο Απόστολος Κατσιφάρας, τόνισε πως πρέπει άμεσα να αναληφθούν πρωτοβουλίες προς το συμφέρον της Ελλάδας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, μίλησε για το δυσβάσταχτο φορτίο, το οποίο φέρουν στις «πλάτες» τους οι Έλληνες πολίτες, τα τελευταία χρόνια με τις πολιτικές εξαθλίωσης και τα οικονομικά μέτρα που πλήττουν την κοινωνική συνοχή.

Ο Απ. Κατσιφάρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Δημοψήφισμα, όπως έκανε και κατά τη συνεδρίαση της Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES – Party of European Socialists) που προηγήθηκε, τονίζοντας στους εκπροσώπους των Ευρωπαϊκών Πόλεων και Περιφερειών πως «το όχι ήταν για τη λιτότητα και όχι για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ».

Κλείνοντας, ο Περιφερειάρχης κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών και τον Πρόεδρό της, να αναλάβει πρωτοβουλία προς τους Θεσμούς για την επίδειξη αλληλεγγύης και την εξεύρεση βιώσιμης λύσης.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.