Απλήρωτοι έχουν μείνει 32.000 εργαζόμενοι σε προγράμματα 5μηνης διάρκειας για κοινωφελή προγράμματα των δήμων. Η διοίκηση του ΟΑΕΔ να κάνει λόγο για προβλήματα στη μηχανοργάνωση. Συνδικαλιστές, ωστόσο, υποψιάζονται πως το ταμείο “στέρεψε”.

Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα του ΟΑΕΔ προσελήφθησαν με μηνιαίο μισθό 490 ευρώ και σχεδόν όλοι ήταν μακροχρόνια άνεργοι για 3 ή 4 χρόνια. Έκαναν τα χαρτιά τους και με μοριοδότηση του ΑΣΕΠ κατάφεραν να μπουν στους πίνακες απασχόλησης του ΟΑΕΔ.

Η διοίκηση του ΟΑΕΔ παραδέχεται ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και δικαιολογεί την καθυστέρηση επικαλούμενη τις αλλαγές που λέει πως πρέπει να γίνουν στο μηχανογραφικό σύστημα του οργανισμού. Όμως, οι εκπρόσωποι των συνδικάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης ισχυρίζονται ότι δεν υπήρχαν από τον Ιούλιο τα απαραίτητα κονδύλια, γιατί η διοίκηση του ΟΑΕΔ είχε μεταφέρει την προηγούμενη άνοιξη περίπου 140 εκατομμύρια ευρώ στο κοινό κεφάλαιο της ΤτΕ για να πληρωθούν τότε μισθοί και συντάξεις.

Με δήλωση της στο Mega η διοικητής του οργανισμού Μαρία Καραμεσίνη διαψεύδει αυτό τον ισχυρισμό και επισημαίνει ότι από την ερχόμενη Παρασκευή θα αρχίσουν κανονικά οι πληρωμές των εργαζομένων.

πηγή: “Έθνος”

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.