Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν πριν από λίγο διάστημα στην διοίκηση αλλά και την οικονομική υπηρεσία του Νοσημάτων Θώρακος, όταν υπάλληλος που είχε μεταβεί σε τραπεζικό υποκατάστημα προκειμένου μέσω του λογαριασμού που διατηρεί εκεί το Νοσοκομείο να πληρώσει προμηθευτές έντρομη πληροφορήθηκε πως ο λογαριασμός του ιδρύματος έχει …κλείσει.

Η υπάλληλος αμέσως ενημέρωσε την διοίκηση  και το αρμόδιο τμήμα στελέχη του οποίου δεν πίστευαν αρχικά στα αυτιά τους. Στη συνέχεια σήμανε «συναγερμός» για την ανεύρεση του τραπεζικού λογαριασμού αλλά κάτι τέτοιο ακόμα και από την  τράπεζα ήταν αδύνατο να γίνει.

Σύμφωνα με μια εκδοχή το κλείσιμο του λογαριασμού που διέθετε ο Νοσημάτων Θώρακος, έγινε με παρέμβαση άλλου Δημόσιου Νοσοκομείου ης Πάτρας και τα χρήματα που υπήρχαν σε αυτόν συμψηφίστηκαν με τα χρήματα μεγάλου νοσηλευτικού ιδρύματος  της περιοχής.

Ωστόσο κάτι τέτοιο είναι παράνομο και θέτει αυτόματα το Νοσημάτων Θώρακος σε ομηρία καθώς η κάλυψη των δικών του αναγκών θα περνάει από την κρίση και την διάθεση άλλων υπηρεσιών.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός, πως με την “εξαφάνιση” του τραπεζικού λογαριασμού, ουσιαστικά ακυρώθηκε η ύπαρξη  του Δ.Σ. του Θώρακος και φυσικά των προσώπων που κατέχουν θέση Διοικητή και Διευθυντή όσο και των οικονομικών υπηρεσιών, ενώ παραμένει αναπάντητο σε ποιον ακριβώς λογαριασμό πήγαν τα λεφτά που «πέταξαν» από το λογαριασμό του θώρακος.

Στη Βουλή

Οι οικονομικές υπηρεσίες αλλά και η Διοίκηση του Θώρακος ψάχνουν να βρουν άκρη ακόμα και μέσω της Βουλής, προκειμένου να απαντηθεί κατά πόσο έχει υπάρξει σχετική απόφαση με την οποία χρήματα από το λογαριασμό ενός νοσηλευτικού ιδρύματος μπορεί να μεταφερθούν σε λογαριασμό άλλου νοσοκομείου.

Το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και η βουλή πλέον δεν λειτουργεί  καθιστά προς το παρόν αδύνατη την ύπαρξη απάντησης.

 

πηγή: patrastimes.gr

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.