«Έχουν όπλα, είναι  κακοί μπαμπά» – «Μπορεί να έχουν όπλα, αλλά εμείς έχουμε λουλούδια»

Πώς μπορεί να μιλήσει κανείς σε ένα μικρό για όλα όσα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή στο Παρίσι; Πώς μπορεί να το πείσει να μην φοβάται τους «κακούς» και να συνεχίσει να παίζει και να χαίρεται τη ζωή του στη χώρα που γεννήθηκε;

Ένας πατέρας και ο γιος τους συζήτησαν on camera για το μακελειό στη γαλλική πρωτεύουσα και ο διάλογός τους έκανε τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας συγκίνηση.

Έξω από το θέατρο Μπατακλάν, όπου δεκάδες άνθρωποι έχασαν την περασμένη εβδομάδα της ζωή τους, η κάμερα της εκπομπής «Le Petit Journal», του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου Canal+, ρώτησε ένα αγοράκι για το πώς αισθάνεται μετά τις επιθέσεις.

Το παιδί, που είχε πάει στο σημείο μαζί με τον πατέρα του για να αφήσει λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων, μίλησε για τον τρόμο του και την θλίψη του διότι -όπως είπε- μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα, θα πρέπει να αλλάξει σπίτι.

Όμως, ο πατέρας του ήταν δίπλα του για να του εξηγήσει ότι το σπίτι του είναι η Γαλλία και δεν θα φύγει από εκεί, αλλά και να του δείξει πως δεν πρέπει να φοβάται γιατί μπορεί οι «κακοί» να έχουν όπλα, αλλά «εμείς έχουμε λουλούδια».

«Ήταν πολύ, πολύ κακοί άνδρες. Οι κακοί δεν ήταν καλοί. Και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, πρέπει να αλλάξουμε σπίτι», είπε το παιδάκι και ο πατέρας του απάντησε: «Όχι, μην ανησυχείς, δεν χρειάζεται να μετακομίσουμε. Η Γαλλία είναι το σπίτι μας».

Ο διάλογος πατέρα και γιου: 

-Μα είναι κακοί μπαμπά
– Ναι, αλλά παντού υπάρχουν κακοί.
– Εχουν όπλα, μπορεί να μας πυροβολήσουν
– Είναι εντάξει, μπορεί να έχουν όπλα αλλά εμείς έχουμε λουλούδια
– Αλλά τα λουλούδια δεν κάνουν τίποτα, είναι για… είναι για…
– Και βέβαια κάνουν. Κοίτα, όλοι αφήνουν λουλούδια. Είναι για να αντιμετωπίσουν τα όπλα
– Προστατεύουν;
– Βέβαια!
– Και τα κεριά;
– Είναι για να θυμόμαστε τους ανθρώπους που έφυγαν.
– Τα κεριά και τα λουλούδια είναι εδώ για να μας προστατεύουν
– Ναι

 
 

πηγή: Πρώτο Θέμα

Share on Facebook2Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.