«Οι πολίτες σήμερα, και πολύ περισσότερο οι αγρότες, επιζητούν την ομαλότητα και αποφάσεις που θα επιτρέψουν την χωρίς αναχώματα συνέχιση της παραγωγικής τους δραστηριότητας, γεγονός που προϋποθέτει ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα και όχι εξοντωτικά φορολογικά μέτρα» σχολιάζει στο μήνυμά του μετά τις εκλογές ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου Θωμάς Κουτσουπιάς.
Αναλυτικότερα:
Η επόμενη μέρα των εκλογών έφτασε και είναι δύσκολη μέρα. Οι πολίτες σήμερα, και πολύ περισσότερο οι αγρότες, επιζητούν την ομαλότητα και αποφάσεις που θα επιτρέψουν την χωρίς αναχώματα συνέχιση της παραγωγικής τους δραστηριότητας, γεγονός που προϋποθέτει ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα και όχι εξοντωτικά φορολογικά μέτρα, τα οποία δεν προβλέπονται στο νέο μνημόνιο και τα οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όπως και το σύνολο σχεδόν της κυβερνητικής πλειοψηφίας, έχει σαφώς αφήσει να εννοηθεί ότι θα αντικατασταθούν από ισοδύναμα ή, εν πάσει περιπτώσει, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής οικονομικής πολιτικής, θα εξομαλυνθούν.
Μην ξεχνάμε ότι κατά την προεκλογική περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ διακήρυττε σε όλους τους τόνους ότι έχει επεξεργαστεί συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη εναλλακτική πρόταση, που εξασφαλίζει τα προσδοκώμενα φορολογικά έσοδα για το δημόσιο με ταυτόχρονη προστασία του εισοδήματος των αγροτών και δίκαιη κατανομή των βαρών.
Κατά συνέπεια, δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από αυτό που ως ρητή και κατηγορηματική δέσμευση έναντι των αγροτών ανέλαβε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.
Προσωπικά είμαι βέβαιος ότι η νέα κυβέρνηση θα δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος, άλλωστε, μπορεί, υπό τις κατάλληλες συνθήκες και με την εφαρμογή πολιτικών που θα ενισχύουν την παραγωγή, να συμβάλει στην άρση των σημερινών οικονομικών αδιεξόδων. Φυσικά, χρειάζεται σκληρή δουλειά από ανθρώπους που να γνωρίζουν το αντικείμενο και να έχουν την ειλικρινή διάθεση να προσφέρουν, απαλλαγμένοι από ιδεοληψίες και μακριά από θεωρητικές προσεγγίσεις άνευ περιεχομένου.
Προς αυτή την κατεύθυνση θέλω, ως πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου, να διαβεβαιώσω τη νέα ηγεσία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ότι οι υπηρεσίες που έχουμε αναπτύξει, η τεχνογνωσία και η εμπειρία μας, είναι στη διάθεσή τους, ως προς τη διαμόρφωση και υλοποίηση πολιτικών για τον αγροτικό χώρο.
Εύχομαι ξανά καλή επιτυχία στη νέα κυβέρνηση και αναμένω τις πρωτοβουλίες του επιτελείου του Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.