Ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας, Παυσανίας Παπαγεωργίου μιλά στο LepantoMag.gr και την Έμυ Παπαδούλα δίνοντας το στίγμα της υποψηφιότητάς του. «Τα πράγματα δεν μπορεί παρά να αλλάξουν» δηλώνει ο ίδιος, ενώ με βεβαιότητα σχολιάζει πως «η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης του Γενάρη δεν είναι πλέον απλά ένα μόνο σενάριο. Είναι η σίγουρη απάντηση που θα δοθεί από τον ελληνικό λαό σε όσους δόλια του επέβαλλαν το πρόγραμμα της οικονομικής εξαθλίωσης των τελευταίων ετών«.

κ.Παπαγεωργίου, τί προσδοκάτε και τί επιδιώκετε με την υποψηφιότητά σας για το Νομό Αιτωλοακαρνανίας;

Αυτό που οφείλει να επιδιώκει κάθε ανιδιοτελής νέος άνθρωπος που αποφασίζει να αφιερώσει τον εαυτό του, τα νιάτα και τον χρόνο του στα κοινά. Να βγάλει τον τόπο του και τη χώρα του από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει, να συμβάλει στο να επανέλθει η δικαιοσύνη στις σχέσεις πολιτών και κράτους και να επιστρέψει η ελπίδα στην καθημερινότητά μας.

IMG_6466

Στο νομό μας, υπάρχουν σοβαρότατα ζητήματα που δε βρίσκουν τη λύση τους εδώ και πολλά χρόνια. Πριν από λίγες ημέρες, ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στη Λάρισα αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην εκτροπή του Αχελώου και είπε ότι το έργο θα προχωρήσει. Ποια η θέση του ΣΥΡΙΖΑ επί τούτου; Στην περίπτωση που ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας σας επιλέξει να τον εκπροσωπήσετε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τι θα επιδιώξετε να κάνετε;

Συμμετέχω στις εκλογές ως υποψήφιος ενός κόμματος το οποίο στηρίζει την ύπαρξή του στην άμεση συμμετοχή των πολιτών στη δημόσια ζωή και στις αποφάσεις. Σε περίπτωση εκλογής μου, λοιπόν, είναι φυσικό ότι θα αποτελέσω την αιχμή ενός δόρατος που θα στηρίζεται στη συλλογική προσπάθεια, στους αγώνες όλων μας και θα εκφράζει τις συγκλίνουσες απόψεις των πολλών. Σχετικά τώρα με συγκεκριμένα έργα των οποίων τόσο η σημασία όσο και η ορθότητα έχουν αμφισβητηθεί ήδη, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια ξεκάθαρη θέση την οποία δεν αλλάζει ψηφοθηρικά ανάλογα με το αν απευθύνεται στον Θεσσαλό ή στον Αιτωλοακαρνάνα. Έργα τα οποία συμβάλουν στη επιβάρυνση του περιβάλλοντος και οδηγούν στην οικονομική υποβάθμιση ολόκληρων περιοχών και κοινωνικών ομάδων δεν πρέπει να πραγματοποιούνται.

PapageorgiouΔεν είναι λίγοι οι πολίτες που πιστεύουν ότι ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ να ηγηθεί μιας κυβέρνησης, δεν πρόκειται να αλλάξουν ιδιαιτέρα τα πράγματα για τη δύσκολη καθημερινότητά του. Τι απαντάτε σε αυτό;

Αυτό είναι απλούστατα αδύνατον. Τα πράγματα δεν μπορεί παρά να αλλάξουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ένα νέο πρόγραμμα διακυβέρνησης και διοίκησης το οποίο συγκλίνει με τα συμφέροντα του 99% των πολιτών και αντιτίθεται στις επιδιώξεις του 1%. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τα μεγάλα συμφέροντα των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, των κατασκευαστικών και των τραπεζών αντιτίθενται σθεναρά στην άνοδο της εκλογικής του απήχησης. Σχετικά τώρα με την καθημερινότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει, όπως φαίνεται και από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, να εξασφαλίσει, πριν από οτιδήποτε άλλο, καλύτερες συνθήκες στην καθημερινότητα του πολίτη. Παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους, πρόσβαση στα αναγκαία για τη διαβίωση αγαθά ακόμα και για τους ασθενέστερους. Ιδιαίτερα, δε, στην καθημερινή οικονομία σκοπεύει να προχωρήσει στην άμεση ενίσχυσή της, δίνοντας στους ελεύθερους επαγγελματίες την δυνατότητα μέσα από υγιείς ρυθμίσεις των οφειλών τους να επιστρέψουν στην νομιμότητα, δημιουργώντας τράπεζα ειδικού σκοπού για να μπορέσει να ενισχυθεί η ρευστότητα της αγοράς, καταργώντας τους άδικους φόρους επαναφέροντας το αφορολόγητο στα 12.000 Ευρώ.

Όσον αφορά στον εργασιακό τομέα, σε ποια κατεύθυνση χρειάζεται να κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός διαφορετικού προτύπου;

Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη διεκδίκησαν επί σειρά δεκαετιών δικαιώματα που ανταποκρίνονταν στην σημαντικότητα της προσφοράς τους στο κοινωνικό σύνολο. Τα δικαιώματα αυτά καταστρατηγήθηκαν μέσα στα χρόνια του μνημονίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται αφενός να επαναφέρει στην εργασιακή νομοθεσία τα δίκαια κεκτημένα που έχασαν οι εργαζόμενοι και αφετέρου να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη στα ζητήματα που αφορούν τα κεκτημένα όσων βρίσκονται προσωρινά ή μόνιμα εκτός χώρου εργασίας εξαιτίας συνταξιοδότησης, ανεργίας, ή φυσικής ανικανότητας.

Είναι πιθανό για εσάς το σενάριο αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Γενάρη; Και εάν όχι, με ποιες δυνάμεις θα μπορούσατε να συνεργαστείτε;

Η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης του Γενάρη δεν είναι πλέον απλά ένα μόνο σενάριο. Είναι η σίγουρη απάντηση που θα δοθεί από τον ελληνικό λαό σε όσους δόλια του επέβαλλαν το πρόγραμμα της οικονομικής εξαθλίωσης των τελευταίων ετών. Όσον αφορά τις συνεργασίες, ο ΣΥΡΙΖΑ από τη φύση του είναι το κόμμα που πιστεύει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στη συνεργασία, στη δημοκρατία και στην συλλογική έκφραση. Συχνότατα, μάλιστα, κατηγορείται για αυτό από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Όμως η ιστορική στιγμή επιτάσσει ο ΣΥΡΙΖΑ να μείνει πιστός στο πρόγραμμά του για την ανασυγκρότηση της χώρας και για την αντιμετώπιση της κρίσης. Και είναι σίγουρο ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να θέσει την ελπίδα και το μέλλον του ελληνικού λαού υπό αμφισβήτηση. Δεν θα επιτρέψει σε κανέναν από αυτούς που δεν συζήτησαν μαζί μας τις λύσεις και το πρόγραμμα να συζητήσουν αύριο τη συμμετοχή τους στη διακυβέρνηση. Κάτι τέτοιο ξεσκεπάζει τους υπόγειους στόχους τους.

ΒΙΟ

Share on Facebook44Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.