Θετικές εντυπώσεις άφησε η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αγρίνιο, το οποίο αποτέλεσε σταθμό των περιοδειών στα πλαίσια της διαδικασίας για την εκλογή του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, οι κάλπες της οποίας θα στηθούν την 22α Νοεμβρίου.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθήνας έγινε δεκτός με θέρμη στις 11.15  και μίλησε στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Επιμελητηρίου όπου ανέπτυξε το πολιτικό πλαίσιο με το οποίο διεκδικεί την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ικανοποιημένος από την παρουσία του κόσμου ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε  για την  υποδοχή που «του δίνει δύναμη για να συνεχίσει τον αγώνα του».Ξεκαθάρισε πως η ενότητα της ΝΔ δεν κινδυνεύει από αυτή την «δημοκρατική διαδικασία», πως ο ίδιος θα παραμείνει στρατιώτης του κόμματος ανεξαρτήτως αποτελέσματος και τόνισε πως «δεν αξίζει στη ΝΔ ένας πρόεδρος σαν τον Τσίπρα».
Ανέφερε ειδικότερα: “Η ενότητα δεν κινδυνεύει για δύο κυρίως λόγους. Ο πρώτος είστε εσείς, απλοί νεοδημοκράτες  που θα συμμετέχετε στη διαδικασία εκλογής προέδρου. Σας ζητώ να συμμετέχετε μαζικά, ασχέτως του ποιον θα ψηφίσετε γιατί έτσι θα είναι εγγυημένη η ενότητα την επόμενη ημέρα καθώς η δύναμη του αρχηγού θα πρέπει να έρθει από κάτω προς τα πάνω. Ο δεύτερος λόγος που δεν κινδυνεύει  η ενότητα είναι οι τέσσερις συνυποψήφιοι που διεκδικούν την προεδρία .  Σε κάθε περίπτωση , μπορώ να εγγυηθώ ότι ακόμη και αν επιλέξετε άλλον συνυποψήφιό μου για την προεδρία, ως απλός στρατιώτης θα συνεχίσω να υπηρετώ τον επόμενο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Και θα το κάνω γιατί  ήμουν πάντα Νέα Δημοκρατία, από τα 15 μου χρόνια έχω δώσει αγώνες για αυτή την παράταξη, δεν έχω φύγει ποτέ, την έχω στηρίξει στα δύσκολα, στις μεγάλες νίκες και στις μεγάλες ήττες. Γνωρίζω ότι η παράταξη αυτή στο παρελθόν ταλανίστηκε από διαχωρισμούς και διαγραφές και δεν μπορεί η δικιά μας γενιά, των νεότερων πολιτικών να αναπαράγει τις παθογένειες του παρελθόντος,  ο νικητής κάθε φορά να διαγράφει τον ηττημένο”.
«Θέλω να προωθήσω καταστατικές αλλαγές ώστε να κατοχυρώσουμε τη συμμετοχή των μελών στην επιλογή των υποψηφίων βουλευτών. Όχι στο 100%, αλλά σε ένα ικανοποιητικό βαθμό ώστε να δώσουμε επαρκές κίνητρο στις τοπικές κοινωνίες να συμμετέχουν στα δρώμενα της Ν.Δ. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει πάντα  και ένα “φίλτρο” από πλευράς Προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας, για να μπορεί να αξιολογεί υποψηφιότητες με βάση πολύ συγκεκριμένα κριτήρια», τόνισε.

“Δεν μας αξίζει αρχηγός σαν τον Τσίπρα”
Εν συνεχεία τόνισε: «Δεν ψάχνουμε τον “αντι-τσίπρα”. Με την έννοια δηλαδή του νέου πολιτικού που θα κάνει το “νέο” ιδεολογία, θα βγάλει τη γραβάτα , θα σταθεί απέναντι σας, θα σας πει ωραία ψέματα , θα σας κοροϊδέψει , θα έχει επικοινωνιακό χάρισμα και όταν έρθει στην εξουσία δεν θα ξέρει καν ότι θα πρέπει να στέκεται προσοχή όταν ακουστεί ο εθνικός ύμνος μιας χώρας… Ε αυτό δεν το ψάχνουμε! Δεν μας αξίζει ως Ν.Δ. ένας τέτοιος αρχηγός. Θέλουμε αρχηγό που θα μπορεί να μεγαλώσει την παράταξη, να συνθέσει, να μιλήσει πολιτικά και θα μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα στο εξωτερικό με επάρκεια».
Άσκησε εξάλλου δριμεία κριτική στην πολιτική της Κυβέρνησης κάνοντας λόγο για «καταστροφική διακυβέρνηση»  που οδηγεί τη χώρα σε τελείως λάθος κατεύθυνση αναφέροντας ως παράδειγμα πως «ο ΣΥΡΙΖΑ όρισε τον διορισμό των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών στα δικαστήρια ως τον τρόπο που φαντάζεται  τη διεκπεραίωση των κομματικών ρουσφετιών».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε περήφανος για το όνομά του τονίζοντας πως ο Κων/νος Μητσοτάκης δικαιώθηκε και πως η Ελλάδα θα ήταν καλύτερη εάν εφαρμόζονταν αυτά τα οποία έλεγε. Με νόημα ανέφερε πως δεν αρκεί το όνομα για να έχει συνέχεια κάποιος στην πολιτική. “Ο κόσμος με επανεξέλεξε για δεύτερη και τρίτη φορά. Είμαι 11 χρόνια στην πολιτική. Οι πολίτες είναι αυστηροί με όσους προέρχονται από πολιτική οικογένεια και ας έχουν στην αρχή κάποιο πλεονέκτημα”, ανέφερε.

“Προστασία του αγροτικού τομέα”
Την ανάγκη προστασίας του αγροτικού τομέα από την υπερφορολόγηση επισήμανε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του, σήμερα, Κυριακή 1 Νοεμβρίου, στο Αγρίνιο.«Εάν πρόκειται να αυξήσουμε ένα φόρο, προτιμώ να αυξήσουμε το φόρο στο σκληρό αλκοόλ και στα τσιγάρα παρά να αυξάνουμε τη φορολόγηση στους αγρότες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε πως αυτήν τη στιγμή οι αγρότες χτυπιούνται από τρεις μεριές: υψηλές εισφορές, υψηλό κόστος παραγωγής και υψηλή φορολόγηση.
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίον κατηγόρησε ότι επιμένει να υπερφορολογεί όλη την παραγωγική διαδικασία συμπεριλαμβανομένων και των αγροτών, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι με αυτόν τον τρόπο οδηγεί τον πρωτογενή τομέα σε καταστροφή.
Κλείνοντας ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους  για την παρουσία και κάλεσε σε συμμετοχή στις εκλογές.  «Αν θέλετε πρόεδρο να συνθέσει, να αλλάξει τη ΝΔ, να μιλήσει πειστικά σε πολίτες  που δεν είναι στη ΝΔ, να έχει άποψη για το τι πρέπει να γίνει στον ιδιωτικό τομέα, να έχει κολλήσει ένσημα και να γνωρίζει τη σημαίνει παραγωγή, να εκπροσωπήσει τη χώρα στο εξωτερικό, τότε πιστεύω ότι ο σωστός άνθρωπος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σας ζητώ τη στήριξής , να προσέλθετε στις εκλογές»,υπογράμμισε.
Στις δηλώσεις του αναφέρθηκε ακόμα και στο πρόβλημα που δημιουργείται από την υποψηφιότητα του κ. Τζιτιζκώστα καθώς όπως εξήγησε θα οδηγήσει νομοτελειακά σε ένα καθεστώς δυαρχίας. «Οι μεγάλες πολιτικές μάχες εξακολουθούν να δίνονται στη Βουλή. Η άποψη μου είναι σαφής, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να είναι κοινοβουλευτικός», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.

Οι παρόντες 
Εισαγωγικό χαιρετισμό στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κ.Σύρρος που τόνισε πως η ΝΟΔΕ θα υποδεχθεί όλους τους υποψήφιους προέδρους.
Την ομιλία παρακολούθησαν μέλη και στελέχη της ΝΔ, στελέχη παραγωγικών φορέων του Αγρινίου, κομματικοί, πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες. Μεταξύ αυτών ο βουλευτής Κώστας Καραγκούνης, πρώην βουλευτές όπως ο Σπήλιος Λιβανός (που πήρε τον λόγο και τόνισε πως ο Κ.Μητσοτάκης έχει στηρίξει πολλές φορές τους αγώνες της Αιτωλοακαρνανίας), Δημοσθένης Τσιαμάκης, Γιώργος Αλεξόπουλος, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης, οι πολιτεύτριες Παρασκευή Κατσιώπη και Σοφία Ανδρίκουλα, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Έλενα- Μάντζιου Κοτρολού, ο περιφερειακός σύμβουλος Νεκτάριος Φαρμάκης . Παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι και αυτοδιοικητικοί του Αγρινίου και άλλων δήμων. Παρόντες επίσης εκπρόσωποι φορέων όπως ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π.Τσιχριτζής και του ΤΕΕ Κ.Ρόκος.
Ο Κ.Μητσοτάκης συνάντησε και συνομίλησε με μέλη της Διοικούσας του Επιμελητηρίου ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Μεσολόγγι.

πηγή: agrinionews.gr

Share on Facebook2Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.