Mία πολύ σημαντική και ουσιαστική διάκριση των εταιρειών “ΔΥΤΙΚΗ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗ” και “ΑΡΑΧΩΒΑΣ CONSTRUCTION”, καθώς είναι οι πρώτες ελληνικές εταιρείες που γίνονται μέλη του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Σκυροδέτησης Οδοστρωμάτων (EUPAVE – European Concrete Paving Association), έδρα του οποίου είναι οι Βρυξέλλες.

Η EUPAVE είναι ενας σύνδεσμος (association) που έχει σαν σκοπό να προάγει την τεχνολογία του τσιμέντου και προϊόντων αυτού καθώς και τη συνεισφορά του σε υποδομές οδικών μεταφορών, στη μείωση των καυσίμων, στην οδική ασφάλεια αλλά και στην αειφόρο κατασκευή. Σκοπός του συνδέσμου είναι να ευαισθητοποιήσει της κοινωνίες ώστε να εφαρμοστεί η τεχνολογία του τσιμέντου σε υποδομές, μέσω της Ε.Ε., με ταυτόχρονη διάδοση του οφελους και της καινοτομίας.

Είναι γεγονός πως μετά την εκτεταμένη χρήση του σκυροδέματος σε οδοποιίες στην Αμερική, με τεράστια αθροιστικά οφέλη σε συντήρηση και ασφάλεια, αυτή η τεχνολογία τείνει να βρίσκει με την συμβολή της Ε.Ε., πεδίο εφαρμογής και στον ευρωπαϊκό χάρτη.

Στη χώρα μας η χρήση ασφαλτοτάπητα είναι η πλέον διαδεδομένη με πολύ μεγάλα όμως θέματα εφαρμογής και συντήρησης, προκαλώντας οδοποιίες με πολύ μικρό χρόνο ζωής, ειδικά σε επαρχιακά και αστικά δίκτυα. Λόγω του αναγλύφου της, η χώρα μας είναι ένας τόπος με δύσκολα σημεία κατασκευής, όπως νησιά και ορεινοί όγκοι, με οδοποιίες που απαιτούν επίλυση υδραυλικών προβλημάτων απορροής, κάτι που η τεχνολογία του τσιμέντου τα λύνει με καθολικό τρόπο συμβάλοντας καθοριστικά στην ποιότητα των κατασκευών.

Οι εταιρείες “ΑΡΑΧΩΒΑΣ CONSTRUCTION”  και “ΔΥΤΙΚΗ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗ” εφαρμόζοντας σύγχρονα συστήματα κατασκευής και πληρώντας της προδιαγραφές επιπεδότητας της οδοποιίας από σκυροδεμα με την είσοδο τους στη EUPAVE έχουν σαν σκοπό την προώθηση της σύγχρονης οδοποιίας αλλά και να συμμετέχουν στις μελοντικές εξελίξεις σ’ αυτόν τον τομέα.

Έτσι λοιπόν, η διάκριση αυτή, εκτός από ικανοποίηση, δημιουργεί και την ευθύνη  για συνέχιση των δραστηριοτήτων καθώς και για συνεχή βελτίωση αυτών.

Δείτε την αντίστοιχη ανακοίνωση του Συνδέσμου EUPAVE στην ιστοσελίδα του (http://www.eupave.eu/):

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.