Ενώπιον του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία, ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τους νέους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς, μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Προσερχόμενοι νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο, οι νέοι υπουργοί υπογράμμισαν τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα καθώς και τη βούλησή τους να εργαστούν.

«Έχουμε πλήρη συναίσθηση του τι συμβαίνει, είναι μία δύσκολη συμφωνία», δήλωσε η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και πρόσθεσε ότι «η δουλειά μας θα μετρήσιμη.

«Οι μέρες είναι κρίσιμες για την χώρα. Τα λόγια είναι φτωχά. Ζητούμενο είναι να αντιστρέψουμε την κατάσταση και οι πολίτες να αισθανθούν ασφάλεια και σιγουριά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε η κ. Γεροβασίλη.

«Ο σημερινός ανασχηματισμός αποτελεί προσαρμογή στην νέα πραγματικότητα. Χρειάζεται εργώδης προσπάθεια για να ελαφρύνουμε τον κόσμο», δήλωσε ο νέος υπουργός ΠΑΠΕΝ Πάνος Σκουρλέτης.

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε ότι αναλαμβάνει νέες προκλήσεις σε ένα σημαντικό πεδίο μάχης και πρόσθεσε ότι «αυτά που θα εφαρμόσουμε θα πρέπει να είναι κατά το δυνατόν και στο πλαίσιο των συνθηκών κοινωνικά δίκαια».

«Το θέμα είναι όχι μόνο για να κλείσει η συμφωνία που θα κλείσει αλλά και ο τρόπος που θα εφαρμοστεί», τόνισε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας ανέφερε ότι «είναι μία δύσκολη εποχή» και ότι η νέα κυβέρνηση είναι συνέχεια της παλιάς σε καλύτερες συνθήκες που εμείς, όπως είπε, πρέπει να δημιουργήσουμε. «Το σύνθημα είναι δουλειά, δουλεία, δουλειά», πρόσθεσε.

«Ξεκινά μία πολύ δύσκολη προσπάθεια, η φωτιά της φοροδιαφυγής δεν έχει σβήσει», ανέφερε από την πλευρά του ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Ξέρω ότι παίρνω στα χέρια μου μια καυτή πατάτα, ελπίζω να αντεπεξέλθω στα νέα μου καθήκοντα, ανέφερε από την πλευρά ο Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος αναλαμβάνει υφυπουργός για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία ανέλαβε αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, είπε: «Ο Πρωθυπουργός μου ανέθεσε να κάνω ό,τι μπορώ στην Ευρώπη για να βελτιωθούν τα πράγματα. Καλή δύναμη σε όλους μας».

πηγή: naftemporiki.gr 

Share on Facebook1Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.