Στο καλύτερο επίπεδο που θα μπορούσε, δουλεύει η ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου Μεσολογγίου, αντιμετωπίζοντας τα περισσότερα από τα περιστατικά που εισάγονται.

Οι νοσηλευόμενοι φθάνουν τα 1000 άτομα ετησίως, ενώ τα χειρουργεία είναι περίπου 700, από τα οποία το 50% χαρακτηρίζονται πολύ σοβαρά, το 30% είναι μέτριας βαρύτητας και το 20% είναι πιο απλά και αφορούν σε μικροεπεμβάσεις. Επίσης ένα ποσοστό της τάξης του 10% αφορά σε αρθροσκοπήσεις, καθώς το νοσοκομείο Μεσολογγίου είναι το μοναδικό στο νομό Αιτωλοακαρνανίας που κάνει αυτή την εξέταση, αφού στο Αγρίνιο δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό. Κατά μέσο όρο γίνονται δυο αρθροσκοπήσεις την εβδομάδα που θεωρείται σημαντικό για ένα τέτοιο νοσοκομείο. Οι δυο γιατροί που έχουν ειδικευτεί σε αυτό, κύριοι Φασούλας και Πέτρου, θεωρούνται από τους καλύτερους. Μαζί με τον διευθυντή Ν. Μαρκαντώνη, η ομάδα έχει καταφέρει να πραγματοποιεί στο νοσοκομείο, όλων των ειδών τα χειρουργεία που αφορούν σε ορθοπεδικά περιστατικά εκτός από εκείνα που έχουν να κάνουν με τη σπονδυλική στήλη, δεδομένου ότι χρειάζεται Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ειδικό τρόπο αναισθησίας που δεν διαθέτει το νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Η εν λόγω κλινική μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει πλήρως και τα ατυχήματα, τα οποία δεν χρειάζονται νευροχειρουργική εκτίμηση ή μπορούν να νοσηλευτούν με ορθοπεδική παρακολούθηση.

 

Αναλυτικότερα στην «Αιχμή»

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter3Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.