Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., ύστερα από πρόταση του Προέδρου της και Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, η Αυτοδιοίκηση διεκδικεί δυναμικά τους πόρους που δικαιούται από τον Προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς.

Στο πλαίσιο αυτής της διεκδίκησης, το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε αποφάσισε ομόφωνα:
• Να συνεδριάσει από κοινού με τις Διοικήσεις των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων όλης της χώρας την άλλη Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, ώστε να ληφθεί μια κοινή απόφαση και να υιοθετηθεί ένα κείμενο – πλαίσιο με τις οικονομικές διεκδικήσεις της Αυτοδιοίκησης από την Πολιτεία, ενόψει της ψήφισης του νέου Προϋπολογισμού για το 2015.
• Να πραγματοποιηθούν το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου συναντήσεις με τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων στη Βουλή, προκειμένου να ενημερωθούν για τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης σχετικά με τη χρηματοδότηση των Δήμων από τον Προϋπολογισμό.
• Να διοργανωθεί Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε. στις αρχές του 2015, στην οποία θα τεθεί το ζήτημα της χρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Στην απόφαση αυτή κατέληξε το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. μετά από εκτενή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, όπου τέθηκε το ζήτημα που αφορά τη χρηματοδότηση των Δήμων, όπως αυτό αποτυπώνεται στην εισηγητική έκθεση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2015.
Τα βασικά στοιχεία του Προϋπολογισμού αυτού, όσον αφορά την Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού αναδεικνύουν κάποια σημαντικά συμπεράσματα:
1. Οι Ο.Τ.Α. συνέβαλαν καθοριστικά στη δημιουργία πλεονασμάτων

2. Το 2015 μειώνονται τουλάχιστον 6% τα έσοδα των Ο.Τ.Α., από επιχορηγήσεις

3. 50% λιγότεροι πόροι, σε σχέση με τις προβλέψεις του Καλλικράτη

4. Οι Δήμοι «πρωταθλητές» στη μείωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων τους

5. Τα έσοδα του Κράτους από τη φορολογία αυξάνονται, ενώ μειώνονται τα έσοδα των Δήμων

6. Ούτε ευρώ στους Δήμους, από έσοδα Παρελθόντων Οικονομικών Ετών (Π.Ο.Ε.)

7. Δεσμεύσεις για χρηματοδότηση δημοτικών έργων και προγραμμάτων από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και το ΕΣΠΑ

Αναλυτικότερα το ρεπορτάζ στο airetos.gr
Share on Facebook3Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.