Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εξερχόμενος του κτιρίου όπου διεξήχθησαν οι διαπραγματεύσεις, προέβη σε δηλώσεις τα κύρια σημεία των οποίων έχουν ως ακολούθως:

>Δώσαμε σκληρή μάχη έξι μήνες τώρα, θα παλέψαμε μέχρι τέλους να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μια συμφωνία ώστε να σταθεί η χώρα στα πόδια της.

>Βρισκόμαστε μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις σε σκληρά διλήμματα, πήραμε την ευθύνη της απόφασης προκειμένω να αποτρέψουμε την υλοποίηση των σχεδιασμών των πιο συντηρητικών κύκλων στην ΕΕ.

>Αποτρέψαμε τη μεταφορά δημόσιας περιουσίας στο εξωτερικό, αλλά και την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος

>Καταφέραμε να κερδίσουμε την αναδιάρθρωση του χρέους και μια βέβαιη χρηματοδότηση για το μεσοπρόθεσμο διάστημα.
>Αφήσαμε μια σημαντική παρακαταθήκη πίσω μας για την αναγκαία αλλαγή σε όλη την Ευρώπη.

>Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να επανέλθει στην ανάπτυξη και να ανακτήσει την κυριαρχία της.

>Πρόκειται για μια συμφωνία που η υλοποίησή της είναι δύσκολη. Περιλαμβάνει μέτρα που θα δημιουργήσουν υφεσιακές πιέσεις. Ωστόσο, τα 35 δις. θα δημιουργήσουν την αίσθηση στις αγορές, στους επενδυτές ότι το Grexit είναι παρελθόν και μπορεί να δημιουργήσει το κύμα επενδύσεων που θα αναστρέψει τον αρνητικό αντίκτυπο από τις υφεσιακές πιέσεις.

>Η παρουσία μας [ΣΥΡΙΖΑ] είναι εγγύηση ότι τα όποια βάρη θα κατανεμηθούν με κοινωνική Δικαιοσύνη. Θα φορτωθούν τα βάρη εκείνοι που το προηγούμενο διάστημα είχαν βρει τρόπο για να ξεφεύγουν.

 
 

πηγή: mignatiou.com

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter3Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.