Με τον νέο Επιχειρησιακό σχεδιασμό της Ελληνικής Αστυνομίας καταργείται ο Αστυνομικός Σταθμός της Ερατεινής.

Τον νέο σχεδιασμό για την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε σήμερα στη Λαμία ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Σύμφωνα με την αναδιάρθρωση που αποφάσισε το Υπουργείο για τη Φωκίδα προβλέπεται:

– Για τον Δήμο Δωρίδας η κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού της Ερατεινής και η αστυνόμευση της περιοχής που είχε στην αρμοδιότητα του να περάσει στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας. Παράλληλα την διατήρηση των Αστυνομικών Τμημάτων Λιδωρικίου και Ευπαλίου.

– Για τον Δήμο Δελφών κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Γραβιάς και Δελφών και του Αστυνομικού Σταθμού Γαλαξιδίου, με διατήρηση των Αστυνομικών Τμημάτων Άμφισσας και Ιτέας καθώς και το Τμήμα Τροχαίας και η Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας που θα παραμείνουν στην Άμφισσα.

Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη, μέχρι τέλος τους έτους ο νέος χάρτης της αστυνομίας, που θα προκύψει από την αναδιάρθρωση, θα είναι γεγονός.

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης τόνισε ότι ο στόχος είναι η καλύτερη αστυνόμευση του πολίτη και αυτό θα γίνει όταν οι αστυνομικοί βγουν έξω στο δρόμο και όχι να κάθονται να φυλάνε τα αστυνομικά τμήματα. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι για να λειτουργήσει ένα αστυνομικό τμήμα με το καλημέρα θέλει 15 άτομα προσωπικό, χωρίς αν υπολογίσει κανείς αυτούς που πρέπει να βγουν έξω.

Βέβαια αυτό που παρουσιάστηκε είναι το σχέδιο του Υπουργείου είπε ο Γενικός Γραμματέας και όπως σε όλη τη χώρα θα τεθεί σε διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς.

Τον Γενικό Γραμματέα συνόδευαν ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Μαστρογιάννης, ο προϊστάμενος επιτελείου του αρχηγείου της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγος Μανώλης Κατριαδάκης, ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, που παρουσίασε και το σχέδιο για τους νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στην παρουσίαση του νέου επιχειρησιακού σχεδιασμού παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης, μαζί με Δημοτικούς Συμβούλους και σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της διαβούλευσης θα ζητήσει από το Υπουργείο, τουλάχιστον η περιοχή που αστυνόμευε ο Αστυνομικός Σταθμός Ερατεινής να περάσει στην αρμοδιότητα του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου που είναι και στον ίδιο Δήμο και όχι σε αυτό της Ιτέας, ώστε να υπάρξει καλύτερη αστυνόμευση.

Να πούμε εδώ ότι στην αρμοδιότητα του Αστυνομικού Σταθμού Ερατεινής υπαγόταν η Ερατεινή, η Τολοφώνα και η Πάνορμος.

πηγή: dorida.blogspot.gr

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.