Με επιτυχία έριξε την αυλαία της η 2η Γιορτή Ρουμελιώτικης Κουζίνας που έλαβε χώρα στον μώλο του πανέμορφου Γαλαξειδίου. Πρόκειται για μια εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Δελφών, η Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Γαλαξειδίου και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας. Εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής κατέκλυσαν το Γαλαξείδι και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακές γεύσεις από τους διαγωνιζόμενους που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση.

Να τονιστεί πως δικαίωμα στον διαγωνισμό είχαν δικαίωμα να συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι της Φωκίδας που έπρεπε να διαγωνιστούν σε μια από τις τέσσερις κατηγορίες.

Κριτές του Διαγωνισμού οι καταξιωμένοι σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, Ηλίας Μαμαλάκης αλλά και οι κορυφαίοι σεφ της Σχολής Αρχιμαγείρων. Πρόκειται για μία γιορτή η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία και που έφερε κοντά το σύνολο σχεδόν της παραδοσιακής γαστρονομικής αλυσίδας του τόπου μας και που προσπάθησε να αναδείξει τον πλούτο της ευλογημένης αυτής γης των Δελφών.

Η εκδήλωση άνοιξε την αυλαία της με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικά τμήματα της περιοχής και στη συνέχεια οι επισκέπτες και οι πολίτες της περιοχής γεύτηκαν τα εδέσματα ενώ οι κριτές δοκίμασαν τα πιάτα των διαγωνιζόμενων

Περισσότερα στην ενημερωτική εκπομπή Lepanto News της Δευτέρας 04-05-2015 στις 15:35

DSCN3706DSCN3710DSCN3712DSCN3714

πηγή: lepantortv.gr

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.