Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ROMED II  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σήμερα στο δημαρχείο Μεσολογγίου, όπου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, ο αντιδήμαρχος Σ. Διαμαντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Ν. Σολδάτος, η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα κοινωνικής προστασίας Ε. Τσέλιου, υπηρεσιακοί εκπρόσωποι του Δήμου, καθώς και οι υπεύθυνοι σχεδιασμού του Έργου στην Ελλάδα.

   Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε η κατάθεση προτάσεων και η ανταλλαγή απόψεων για την πληρέστερη εφαρμογή των δράσεων του προγράμματος καθώς και την καταγραφή των αναγκών που διαμορφώνονται στην τοπική κοινωνία, στην οποία κατοικεί μόνιμος πληθυσμός ROMA. Όπως αναφέρθηκε, στις επιμέρους στοχεύσεις του προγράμματος συμπεριλαμβάνεται η διασύνδεση των μελλών της κοινότητας με τις δημόσιες υπηρεσίες, καθώς επίσης η επιμόρφωση ατόμων προς εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού.

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, βρίσκεται μεταξύ των 5 δήμων που έχουν ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα σε όλη τη χώρα, το οποίο στοχεύει στην ενεργοποίηση της κοινωνικής συμμετοχής των ROMA, με σκοπό την  βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.