Στην νέα ιστοσελίδα www.energo-eke.gr,  μπορούν από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου οι δικαιούχοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για να ενταχθούν στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που ξεκινά να εφαρμόζεται πιλοτικά σε 13 δήμους, ανάμεσά τους κα ο Δήμος Μεσολογγίου.

Η προθεσμία αιτήσεων λήγει στο τέλος Δεκεμβρίου και το ποσό θα δοθεί σε όλους αναδρομικά από 1η Νοεμβρίου 2014. Από την επόμενη χρονιά, η είσπραξη του βοηθήματος θα υπολογίζεται από την 1η του μήνα υποβολής της αίτησης.

Ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης έχει χαρακτηρίσει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ως την πιο σημαντική και ελπιδοφόρα κοινωνική μεταρρύθμιση που έχει δει ο τόπος.

Σύμφωνα με το υπουργείο,  «η δικαιοσύνη και η διαφάνεια για τη χορήγηση του βοηθήματος είναι εξασφαλισμένες, ώστε να μην μείνει απ” έξω κάποιος που το δικαιούται, αλλά ούτε να παρεισφρήσει κάποιος που δεν το δικαιούται».

Σημειώνεται ότι ήδη από την αρχή της εβδομάδας, πραγματοποιούνται ταχύρρυθμα σεμινάρια για τους υπαλλήλους των 13 δήμων όπου και θα εφαρμοστεί πιλοτικά το «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα».

 

 

 

πηγή: patrastimes.gr

Share on Facebook3Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.