τέχνηΜία έκθεση που, σύμφωνα με τον επιμελητή της, τιμά τις δύο κύριες αρχές του ευρωπαϊκού πολιτισμού, τα δικαιώματα του κάθε ανθρώπου, όπως μας θυμίζει η Αντιγόνη, και τη Δημοκρατία και ελευθερία σκέψης, εγκαινιάστηκε στη Ρώμη.
Η έκθεση με τίτλο «Κλασική εποχή και Ευρώπη. Το πεπρωμένο της Ελλάδας και της Ιταλίας» φιλοξενείται στο Προεδρικό Μέγαρο Κυρηνάλιο και εγκαινιάστηκε από τον Ιταλό πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Τη συνθέτουν είκοσι πέντε εκθέματα από τον αρχαίο ελληνικό και ρωμαϊκό πολιτισμό, αλλά και έργα καλλιτεχνών από τη σύγχρονη Ελλάδα.

 
Από τα κυκλαδίτικα ειδώλια στον Γ. Μόραλη

Η έκθεση που φιλοξενείται στο Κυρηνάλιο μέγαρο, ξεκινά από τα κυκλαδίτικα ειδώλια και φτάνει μέχρι τα έργα του Κωνσταντίνου Παρθένη και του Γιάννη Μόραλη. Θα παραμείνει στο ιταλικό προεδρικό μέγαρο μέχρι τις 15 Ιουλίου και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Αθήνα.
Ο καθηγητής Λουϊ Γκοντάρ, επιμελητής της έκθεσης, δήλωσε ότι με τα σημαντικά αυτά εκθέματα, τιμώνται δύο κύριες αρχές που αποτελούν τη βάση του ευρωπαϊκού πολιτισμού: τα δικαιώματα του κάθε ανθρώπου, όπως μας θυμίζει η Αντιγόνη, και η ίδια η αρχή και κατάκτηση που ονομάζεται Δημοκρατία και ελευθερία σκέψης.
Αμέσως μετά την τελετή εγκαινίων, οι δύο Πρόεδροι και εκπρόσωποι του χώρου του πολιτισμού και της τέχνης παρακολούθησαν συναυλία με τη διάσημη υψίφωνο Μυρτώ Παπαθανασίου και τον πιανίστα Αλέξανδρο Καπέλη.

 
 

Share on Facebook4Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.