Μόλις έληξε η σύσκεψη της πολιτικής προστασίας στην αντιπεριφέρεια και τα νεώτερα είναι.

Ο καθηγήτής Ευθύμης Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας φτάνει με ελικόπτερο σε λίγο στη Λευκάδα , σε λίγο φθάνει και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων. Η πρώτη μέριμνα είναι να ανοίξει το οδικό δίκτυο στο Αθάνι, τα Πευκούλια και το Καλαμίτσι. Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Ιονίων Νήσων Ευάγγελος Ανδρεάτος ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια βρίσκεται σε ετοιμότητα και εκτός από σκηνές που στέλνονται εάν χρειαστεί θα φτάσει και καράβι για τυχόν σεισμόπληκτους.

Τέτοιο ενδεχόμενο προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει.

seismos4

 

Το νοσοκομείο Λευκάδας αντιμετωπίζει μόνο έκτακτα περιστατικά ενώ στέλνονται ενισχύσεις απο γιατρούς και νοσηλευτές στο κέντρο υγείας της Βασιλικής. Πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία οι ώρες είναι δύσκολες.

Στο Νοσοκομείο Λευκάδας έχουν διακομισθεί μέχρι στιγμής 4 ελαφρά τραυματίες μια γυναίκα 88 ετών από το Πινακοχώρι, ένα αγόρι 10 ετών από την περιοχή της Λυγιάς, ένας άνδρας 45 ετών απο τη Λευκάδα και ένα αγόρι 12 ετών από τη Βασιλική.

Δύο τα θύματα από το σεισμό
Μία 64χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν καταπλακώθηκε από τοίχο που έπεσε μετά το σεισμό 6,1 Ρίχτερ στη Λευκάδα. Η άτυχη γυναίκα έμενε στο χωριό Πόντι κοντά στη Βασιλική και έχασε τη ζωή όταν ένας μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και με δύναμη προσέκρουσε στο τοίχο του σπιτιού της, τον διαπέρασε και την τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι. Όπως και μία δεύτερη γυναίκα 74χρονη από το  χωριό Αθάνι.

 

πηγή: lefkadapress.gr

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.