Στην κατάμεστη Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου πραγματοποιήθηκε χθες η Κεντρική Προεκλογική Ομιλία του Υποψήφιου Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου.

Τον Υποψήφιο Βουλευτή τίμησαν με την παρουσία τους οι συνυποψήφιοί του στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη Αιτωλοακαρνανίας κ. Αντώνης Αγγελόπουλος και κ. Γιώργος Χριστογιάννης και ο πρώην Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας κ. Θανάσης Δημητρακόπουλος. Ακόμη, παρόντες ήταν ο πρώην Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Κατσούλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας κ. Μπαλαμπάνης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ναυπακτίας και Δωρίδας κ. Δαβανέλλος, καθώς και οι Πρόεδροι Σωματείων και Συλλόγων που απαρτίζουν την Ομοσπονδία και συγκεκριμένα οι κ. Παπαϊωάννου, κ. Σαλαμούρας, κ. Σούζας, κ. Αλεξανδρής, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Στην ομιλία του, ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε τις προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας το 2009 για να αποφύγει η χώρα τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, σε μια περίοδο όπου αντιμετώπιζε τη στείρα αντίδραση των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων.

Αναφέρθηκε εκτενώς στη «μνημονιακή στροφή» αρχικά του κ. Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια του κ. Τσίπρα και των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι οποίοι ως δήθεν «αντιμνημονιακοί» απέσπασαν την ψήφο των πολιτών, ενώ στη συνέχεια προσγειώθηκαν στην πραγματικότητα, όπως είπε.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος ζήτησε την ψήφο στο ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, στην παράταξη που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα την επόμενη μέρα των εκλογών. Ανέπτυξε δε τις προτεραιότητες και τις προτάσεις που θέτει το ΠΑΣΟΚ στο Πρόγραμμά του για μια κυβέρνηση σταθερότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης με τον πολίτη, το συνταξιούχο, τον άνεργο, τον αγρότη, τη μικρομεσαία επιχείρηση στο επίκεντρο. Υπογράμμισε δε την ανάγκη ανάπτυξης της χώρας μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων και παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου με σύνδεσή της με την έρευνα και την καινοτομία για την έξοδο από την κρίση. “Με ομοψυχία, συνεργασία και εθνική στρατηγική μπορούμε να καταφέρουμε πολλά”, τόνισε.

Αναφέρθηκε επίσης στο κοινοβουλευτικό έργο και τις παρεμβάσεις του για κρίσιμα ζητήματα της Αιτωλοακαρνανίας και ιδίως στο αίτημά του για παραμονή των τριών Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου και τη μη μεταφορά τους στην Πάτρα, απ’όπου και απέσπασε τη δέσμευση του τ. Υπ. Παιδείας κ. Μπαλτά για την παραμονή τους, τη μείωση του κόστους διέλευσης από τη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης», την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων στις πληρωμές στη γεωργία και την κτηνοτροφία, την κατανομή των βοσκοτόπων στους κτηνοτρόφους της χώρας, τη μεταφορά των διαθεσίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ, του ΕΛΓΑ και του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος την επαναλειτουργία του ΙΕΚ Ναυπάκτου και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θέρμου, τη συνέχιση των έργων της Ιονίας Οδού και επανεκκίνηση και συνέχιση των έργων της Παραϊόνιας Οδού, η επανεκκίνηση του Προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’οίκον», τη διαχείριση των απορριμμάτων που επιβαρύνουν την Αιτωλοακαρνανία.

Τέλος, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που διαχρονικά έχει θέσει κόκκινες γραμμές και έχει ορθώσει ανάστημα υπέρ των λαϊκά ασθενέστερων τάξεων» και κάλεσε τους πολίτες να αναδείξουν το ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ σε τρίτη δύναμη στις επερχόμενες εκλογές.

 

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.