Την κατάργηση της κλήρωσης για την εισαγωγή στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

«Διαβουλευθήκαμε (με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Βασίλη Καρδάση) και αποφασίσαμε τη με μη κλήρωση εισαγωγή των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο» είπε η κ. Αναγνωστοπούλου σε συνέντευξη Τύπου για θέμα έρευνας και καινοτομίας.

Για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο (γίνονται περίπου 15000 αιτήσεις για 4790 θέσεις στα προπτυχιακά προγράμματα), από το 2016, έχει προταθεί άλλο σύστημα με καθιέρωση κριτηρίων (βαθμό απολυτηρίου Λυκείου, επαγγελματική εμπειρία, ηλικία κ.λπ.) ή και είσοδο όλων όσων ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα των προπτυχιακών σπουδών με την καταβολή μειωμένων διδάκτρων.

Με το νέο σύστημα αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των φοιτητών και των υποτροφιών.

Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα που προέκυψε με τις συμβάσεις των 177 διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου, οι οποίες έληγαν στα τέλη Νοεμβρίου χωρίς, όπως είπε η κ. Αναγνωστοπούλου, «κανείς να έχει προνοήσει» για την αντιμετώπισή του, η ίδια είπε ότι λύθηκε το πρόβλημα αφού «κατορθώσαμε να πάρουμε ένα μήνα παράταση του ΕΣΠΑ και να παρατείνουμε τη θητεία τους μέχρι τέλους του ακαδημαϊκού έτους, δηλαδή Αυγούστου του 2016».

Και πρόσθεσε ότι στο ενδιάμεσο θα «κάνουμε νομοθετική ρύθμιση βάσει του οργανογράμματος του Πανεπιστημίου το οποίο πρέπει να το συγκροτήσει αυτό το οργανόγραμμα για την πρόσληψη, τη μόνιμη πρόσληψη μέσω διαγωνισμού του διοικητικού προσωπικού».

 

πηγή: in.gr – Newsroom ΔΟΛ

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.