Η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «Αλκυών» παρεμβαίνει για το θέμα έλλειψης σκάφους στο Λιμεναρχείο Ιτέας. Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία ζητά από τους αρμοδίους να συντονίσουν τις προσπάθειές τους ώστες να δοθεί λύση στο χρονίζον πρόβλημα.

 

Η Ομοσπονδίας μας (με το παρόν κείμενο), παρεμβαίνει στο θέμα της έλλειψης σκάφους στο Λιμεναρχείο Ιτέας, δήμου Δελφών Π.Ε Φωκίδας. Το λιμάνι της Ιτέας δεχόμενο κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό τουριστικών και άλλων μεγάλων σκαφών δεν νοείται εδώ και μία πενταετία να μην διαθέτει ένα σκάφος, από τη στιγμή που αναβαθμίστηκε ο ρόλος του σε Λιμεναρχείο.

Στον θαλάσσιο χώρο ευθύνης του που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου Κορινθιακού – από την περιοχή της Θίσβης έως την Ναύπακτο – και στο οποίο κινείται μεγάλος αριθμός εμπορικών πλοίων, με κάθε είδους εμπορεύματα, τα πλωτά μέσα που έχει, είναι ανύπαρκτα. Δεν πραγματοποιούνται έτσι κανενός είδους θαλάσσιοι έλεγχοι για ρύπανση εν πλω, έλεγχοι διακίνησης φορτίων στην θάλασσα, έλεγχοι για παράνομη αλιεία από ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Οι έλεγχοι που γίνονται κατόπιν καταγγελιών γίνονται από την στεριά και από απόσταση.

Σε περιπτώσεις που έχει χρειαστεί να παρέχει βοήθεια σε έκτακτα περιστατικά συνανθρώπων μας αλλά και ξένων πολιτών στη θάλασσα καλείται το σκάφος του Λιμεναρχείου Αιγίου ή της Πάτρας ή ιδιωτικά σκάφη και ο χρόνος που απαιτείται για να φτάσουν είναι πολύ μεγάλος με ότι συνεπάγεται αυτό. Δεν θέλουμε να υιοθετήσουμε τις φήμες που αναφέρουν ότι κάποιοι δεν επιθυμούν με τίποτα να υπάρχει σκάφος και αντιδρούν ή εμποδίζουν τις τυχόν ενέργειες. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας δικαιολογούν την έλλειψη σκάφους με το πρόσχημα της κρίσης και της έλλειψης οικονομικών πόρων γενικότερα.

Ζητάμε να συντονίσετε τις προσπάθειες σας για να δοθεί λύση στο χρονίζον αυτό πρόβλημα και στην κατεύθυνση αυτή είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε.

Με Τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ            ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣ

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.