«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δίνει και φέτος το σύνθημα του εθελοντισμού, της συνεργασίας, του “Let’s Do It”, της ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλων μας για ένα καλύτερο, καθαρότερο και πιο πράσινο αύριο, ιδίως για τα παιδιά μας».

Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη συνάντησή του με τον Εθελοντή – Οραματιστή και Συντονιστή του «Let’s Do It Greece» Νίκο Κιούση και τα μέλη της οργανωτικής ομάδας Ελένη Λαμπαδαρίου, Βασίλη Μπαλάσκα και Αναστασία Σταμάτη, κατά την οποία επισημοποίησε τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για μία ακόμη χρονιά, στην Πανελλαδική Εθελοντική Εκστρατεία, υπογράφοντας παράλληλα και το χαρακτηριστικό μπλουζάκι συμμετοχής στην καμπάνια.

«Ήλθε η στιγμή να αναθεωρήσουμε τον τρόπο σκέψης και να επανεξετάσουμε τη συμπεριφορά μας, αποκτώντας συνείδηση, που μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση της ανθρώπινης ευημερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ο εθελοντισμός μπορεί να δώσει ελπίδα στις μέρες μας. Μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα και ιδίως στάση ζωής όσον αφορά το Περιβάλλον. Μέσα από τη συνεργασία, τον εθελοντισμό, μπορούμε να αντλήσουμε δύναμη, αισιοδοξία, εμπιστοσύνη και ελπίδα» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.

Μιλώντας ο Ν. Κιούσης, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σημειώνοντας πως «αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση προς τις άλλες Περιφέρειες για τη συνεχή στήριξή της στη δράση από το 2013 μέχρι και σήμερα, και την εκτεταμένη κινητοποίηση εθελοντών στη Δυτική Ελλάδα κάθε χρονιά».

Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης καλεί όλους να στηρίξουν για άλλη μια χρονιά αυτή τη μεγάλη και πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα εθελοντική προσπάθεια, ώστε η Δυτική Ελλάδα να στείλει δυνατά και πάλι το μήνυμα του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Ημερίδες εθελοντισμού σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία

Παράλληλα, διοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «Europe Direct Πάτρας», ημερίδες για την εθελοντική εκστρατεία «Let’s do it Greece», σε Πάτρα, Μεσολόγγι και Πύργο.

Στις Ημερίδες εθελοντές και φορείς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τη Συντονιστική Ομάδα και να συζητήσουν μεταξύ τους και να αναπτύξουν συνεργασίες και συνέργιες.

Κατά το πέρασμά τους από το Ρίο Αντίρριο για την ημερίδα του Μεσολογγίου, έγιναν δεκτοί από τη Γέφυρα Α.Ε. και συνομίλησαν με τον Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας και Αειφόρου Ανάπτυξης της Εταιρίας Γιάννη Φρέρη, τη Συντονίστρια Εταιρικής Επικοινωνίας Νίκη Σίψα και εθελοντές – εργαζομένους.

Στις Ημερίδες συμμετείχε ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Ολυμπισμού – Εθελοντισμού και Αθλητισμού, Δημήτρης Κωσταριάς, ο οποίος κατά την ομιλία του σημείωσε πως «είμαστε όλοι βέβαιοι πως οι συμπολίτες μας, όπως κάθε χρονιά, θα συμμετάσχουν μαζικά στις δράσεις που θα υλοποιηθούν, προωθώντας το μήνυμα της δράσης για τη βελτίωση και την προστασία του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος».

Δηλώστε τις δράσεις σας

Ημερομηνία της κοινής δράσης έχει οριστεί η Κυριακή 17 Απριλίου 2016 και ήδη οργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις καθαρισμού και εξωραϊσμού σε διάφορα σημεία και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Ελλάδος (Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία) με μόνο στόχο την μετάδοση του υγιούς εθελοντισμού, την ευαισθητοποίηση των πολιτών και τη συνεργασία μεταξύ Συλλόγων και φορέων για περαιτέρω ανάλογες ενέργειες.

Καλούνται οι φορείς, οι εθελοντικές οργανώσεις και οι ομάδες πολιτών να συμπληρώσουν το Έντυπο Περιγραφής Δράσης (μπορείτε να το κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο https://drive.google.com/file/d/0B-_-9DFsudfMamJjR3JXTG1PLUk/view?usp=sharing) και να το επιστρέψουν με email στη διεύθυνση [email protected] ή με fax στους αριθμούς 2613- 613 532 και 2613-613 634.

Το συμπληρωμένο Έντυπο θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία του Χάρτη Δράσεων στην Περιφέρειά μας και επίσης, θα προωθηθεί στο Let’s Do It Greece, καθώς και στις κατά τόπους Αρχές για τη διευκόλυνση των εθελοντών.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2613-613 509, 2613-613 524 και 2613-613 506.

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.