Στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη Νέα Δημοκρατία κ. Κώστας Καραγκούνης επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της Ένωσης Αγρινίου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Θωμά Κουτσουπιά, τον γενικό διευθυντή κ. Νίκο Καζαντζή και μέλη της διοίκησης.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα,  κυριάρχησαν θέματα αγροτικού-αναπτυξιακού ενδιαφέροντος και υπήρξε διεξοδική συζήτηση και αναλυτική ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί στην Αιτωλοακαρνανία και ευρύτερα στη χώρα.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν, όπως αναμενόταν, τα εξοντωτικά για τους αγρότες μέτρα του νέου μνημονίου και οι πιθανοί τρόποι αποφυγής των συνεπειών που αναμφίβολα θα υπάρξουν, αν, όπως προτάθηκε απ’ τον κ. Κουτσουπιά, δεν αντικατασταθούν από άλλα, ισοδύναμα μέτρα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου, μάλιστα, αφού ευχαρίστησε τον κ. Καραγκούνη για την εποικοδομητική επίσκεψή του και την πάντα πρόθυμη στάση του στο να συμβάλει στην προώθηση ζητημάτων που απασχολούν τον αγροτικό τομέα, ζήτησε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αποσαφηνίσουν πλήρως τις προθέσεις τους έναντι των όσων προβλέπονται για τους αγρότες, μη παραλείποντας να σημειώσει ότι οι παραγωγοί γνωρίζουν ποιοι είναι στο πλευρό τους και ποιοι όχι.

Επεσήμανε, επίσης, ιδιαίτερα την ανάγκη συστράτευσης όλων των δυνάμεων στην κατεύθυνση της αξιοποίησης των δυνατοτήτων του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα, τονίζοντας τη σημασία της υποστήριξης πρωτοβουλιών και εφαρμογής πολιτικών αποφάσεων που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του αγροτικού χώρου.

Ο κ. Καραγκούνης, σε σχετική δήλωσή του τόνισε ότι ο αγροτικός κόσμος επλήγη  βάναυσα από τις επιλογές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την κυβέρνηση να προτείνει την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των αγροτών από 1/1/2016 στο 20% και από 1/1/2017 στο 26%  με προκαταβολή φόρου στο 100%, την φορολόγησή τους από το πρώτο εύρω και για τις επιδοτήσεις πάνω από 12.000 ευρώ, την αύξηση του συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του αγροτικού πετρελαίου, την νέα μείωση των επιδοτήσεων και των άλλων ενισχύσεων που προβλέπεται από τη νέα ΚΑΠ της ΕΕ 2015 – 2020 και η οποία, συνολικά, μπορεί να φτάσει μέχρι και το 50%.

πηγή 

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.