Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 19χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, υπόθεση απάτης μέσω του διαδικτύου που έλαβε χώρα στη Πάτρα.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 19χρονου ημεδαπού, για το αδίκημα της απάτης μέσω του διαδικτύου και της πλαστογραφίας.

Ειδικότερα, ο δράστης το τελευταίο διάστημα δημιούργησε τρείς λογαριασμούς χρήστη σε ιστοσελίδα, που αναρτούνται αγγελίες αγοραπωλησιών  μέσω του διαδικτύου, με σκοπό την εξαπάτηση πωλητών.

Ο 19χρονος χρησιμοποιώντας ένα από τους παραπάνω λογαριασμούς επικοινώνησε με 20χρονο ημεδαπό, που είχε αναρτήσει αγγελία πώλησης παιχνιδομηχανών και ψηφιακών δίσκων στην ιστοσελίδα και τον έπεισε να αγοράσει τα αντικείμενα που πωλούσε έναντι του χρηματικού ποσού των (450) ευρώ.

Στη συνέχεια ο δράστης κατήρτισε πλαστή απόδειξη κατάθεσης χρημάτων σε τράπεζα, την οποία απέστειλε στον 20χρονο, ενώ ο τελευταίος του παρέδωσε τις παιχνιδομηχανές και τους ψηφιακούς δίσκους.

Ο 19χρονος αμέσως μόλις παρέλαβε τον προαναφερόμενο ηλεκτρονικό εξοπλισμό τον πώλησε σε δύο ημεδαπούς αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος (420) ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.