Με τον νέο κύκλο των δημοσκοπήσεων να επιβεβαιώνει το εκλογικό ντέρμπι της 20ής Σεπτεμβρίου, εισερχόμεθα από σήμερα σε ένα κρίσιμο τριήμερο το οποίο θα ολοκληρωθεί με την τηλεοπτική αναμέτρηση των δύο πολιτικών αρχηγών (Αλ. Τσίπρα, Ευ. Μεϊμαράκη) το βράδυ της Δευτέρας.

Στα επί μέρους στοιχεία των δημοσκοπήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί ισχνό προβάδισμα έναντι της ΝΔωστόσο συνεχίζει να έχει πολύ χαμηλά ποσοστά συσπείρωσης (55%) ενώ και το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει ακόμα αρκετά υψηλό.

Σύμφωνα με τους δημοσκόπους τα δύο αυτά στοιχεία θα κρίνουν και τον τελικό νικητή το βράδυ των εκλογών.

Στη ΔΕΘ ο Μεϊμαράκης

Σήμερα στις  8 το βράδυ στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο ο πρόεδρος της ΝΔ, παρουσία του Κώστα Καραμανλή θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του προγράμματος της ΝΔ.

Με βασική προτεραιότητα στο πρόγραμμα της ΝΔ την ανάπτυξη ο κ. Μεϊμαράκης θα αναφερθεί στις πρώτες κινήσεις που θα κάνει σε περίπτωση που αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, αποφεύγοντας τις υποσχέσεις και επιχειρώντας να ενισχύσει το αρχηγικό του προφίλ.

Εννοείται ότι θα απευθύνει εκ νέου έκκληση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για μετεκλογική συνεργασία.

Αύριο στις 11.30 το πρωί ο κ. Μεϊμαράκης θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, ενώ στο γαλάζιο στρατόπεδο ετοιμάζονται πυρετωδώς για την τηλεμαχία της Δευτέρας που όπως λένε θα κρίνει πολλά.

Αλ. Τσίπρας: Πρωθυπουργό βγάζει ο λαός

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρας στη χθεσινή του ομιλία στην Καβάλα ζήτησε για μία ακόμη φορά αυτοδυναμία και καθαρή εντολή λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «Σε αυτή την χώρα πρωθυπουργό βγάζει ο λαός».

Σε μια εμφανή προσπάθεια να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ τις μέρες προ των εκλογών του Ιανουαρίου και προ του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη ο ελληνικός λαός να στείλει ένα σαφές  μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στηνΙσπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, που έχουν εκλογές μετά τις ελληνικές, ώστε να αλλάξουν οι συσχετισμοί των ευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων και να σταματήσει η πολιτική της λιτότητας στην Ευρώπη.

πηγή: Ναυτεμπορική, του Δημήτρη Χατζηνικόλα

 

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.