Εκπτώσεις για τους τρίτεκνους στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ ζήτησε ο Πολιτευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας Ευάγγελος Παπαγεωργίου με επιστολή του στον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γεώργιο Ρωμανιά.

Συγκεκριμένα ο Ευάγγελος Παπαγεωργίου, αφού προσέγγισε την Πανελλαδική Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (Π.Ο.Α.Υ.Σ.) μέσω του Προέδρου του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας -Αντιπροέδρου της Π.Ο.Α.Υ.Σ. Γιώργου Καψιαμπέτη και εξασφάλισε την σύμφωνη γνώμη της, κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση ουσιαστικά εξίσωσης των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους στην εφαρμογή της εκπτωτικής πολιτικής στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως ακολούθως:

Αξιότιμο Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων

κ. Γεώργιο Ρωμανιά.

Αγαπητέ κ. Ρωμανιά,

Ως γνωστόν στον προϋπολογισμό προβλέπεται η καταβολή 1.000.000,00€ για την μερική κάλυψη των εκπτώσεων υπέρ των πολυτέκνων στα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία.

Όμως οι τρίτεκνοι δεν απολαμβάνουν κανένα τέτοιο προνόμιο ενώ ορισμένες Διοικήσεις των ΚΤΕΛ, όπως πχ. το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, παρέχουν από μόνες τους εκπτώσεις στα εισιτήρια των τρίτεκνων.

Κατόπιν διερευνητικών επαφών με την Πανελλαδική Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΥΣ) υπάρχει θετική ανταπόκριση στη χορήγηση μιας θεσμοθετημένης και νομικά κατοχυρωμένης ενιαίας έκπτωσης στα εισιτήρια των τρίτεκνων ύψους τουλάχιστον 25% επί της τιμής αυτών.

Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει το Υπουργείο να διαβουλευθεί με την ΠΟΑΥΣ και να θεσπίσει συγκεκριμένο νόμο υπό την μορφή της κοινωνικής παροχής.

Γνωρίζοντας την μεγάλη σας ευαισθησία για τις εν γένει αδύνατες κοινωνικά ομάδες, πιστεύω ότι θα δείτε θετικά μια τέτοια προσφορά στους τρίτεκνους, που  θα τους ανακουφίσει και θα τους ενισχύσει σε σημαντικό βαθμό.

Με εκτίμηση.

Παπαγεωργίου Ευάγγελος

Δικηγόρος Αθηνών στον Άρειο Πάγο

Share on Facebook15Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.