Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο Μοναστηράκι τα εγκαίνια του «τούνελ» και του δρόμου από Μοναστηράκι μέχρι Παραθάλασσο της Δ.Ε. Ευπαλίου, από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη. Είναι ένα σημαντικό έργο για την περιοχή της Νοτιοδυτικής Δωρίδας, που εξυπηρετεί την τοπική οικονομία, τον τουρισμό, το εμπόριο και γενικότερα τους κατοίκους στις κοινωνικές τους υποχρεώσεις, όπως ανέφερε και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης. Το έργο αποφασίστηκε από το 2010 μετά τις κατολισθήσεις που έγιναν από τους σεισμούς του Ιανουαρίου του ίδιου έτους. Δημοπρατήθηκε το καλοκαίρι του 2012 από την τότε Αντιπεριφερειάρχη Γιώτα Γαζή, που έτρεξε το όλο πρόγραμμα χρηματοδότησης και ολοκληρώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες. Το συνολικό κόστος έφτασε τα 2.500.000 περίπου ευρώ. Είναι αλήθεια ότι παρουσιάζει μερικές μικροατέλειες, που έθεσαν υπόψιν στον Περιφερειάρχη οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και με πολύ λίγα χρήματα μπορούν να διορθωθούν. Ο Περιφερειάρχης που περπάτησε όλο το έργο πεζός διαπίστωσε αυτές τις μικροελλείψεις και έδωσε εντολή στον Αντιπεριφερειάρχη να γίνει μια μελέτη κοστολόγησης και να δρομολογηθούν οι σχετικές παρεμβάσεις.

Ο αγιασμός των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Φωκίδας Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Μουλατσιώτη παρουσία πλήθους κόσμου, του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας Κώστα Μίχου, των Αντιδημάρχων Κώστα Αντωνόπουλου, Χαράλαμπου Φάκου καιΚώστα Φλετούρη, του περιφερειακού Συμβούλου Χαράλαμπου Κατσαρού,  των Δημοτικών Σύμβουλων Ανδρέα Ευσταθίου, Γιάννη Φλέγγα, Πάνου Ζέτου, Χρήστου Γκίκα, Γιάννη Μπαρμπούτη και Αντώνη Γιαννόπουλου,  του τ.Δημάρχου Ευπαλίου Τάσου Παγώνη, των Προέδρων των χωριών της Δ.Ε. Ευπαλίου και άλλων εκπροσώπων τοπικών φορέων.

Να αναφέρουμε εδώ ότι το πρωί ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης συναντήθηκε στην Άμφισσα με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη και συζήτησαν τα βασικά θέματα που πρέπει να τρέξουν για τη Δωρίδα και εν συνεχεία αναχώρησε για το Δήμο Μήλου να παραστεί στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος.

 
 

πηγή: dorida.blogspot.gr

 
 

2 Σχολια

 1. Ανώνυμος

  Το γεγονός ότι το έργο είναι κακοσχεδιασμένο με μια πολύ επικίνδυνη στροφή, στην οποία είναι σίγουρο πως θα υπάρξουν ατυχήματα, δε σχολιάστηκε φυσικά…

  Απάντηση
  • Ανώνυμος

   αρπαχτες φιλέ!! απαράδεκτη η στροφή αλωστε την πλήρωσε ο λαος μολις 2,500.000. Μετρησε το μηκος της παρέμβασης και κανε την διαίρεση. ήθελα να μαθω γιατί δεν αφαιρούν τα πτυχία των μηχανικών που έχουν την ευθύνη της μελέτης- επίβλεψης και παραλαβής τέτοιων εργων

   Απάντηση

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.