Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Μαΐου, η τελετή των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων, των Εθελοντικών Πυροσβεστικών Σταθμών Β’ τάξης, στη Γαβαλού και στην Παραβόλα.

Τα εγκαίνια έγιναν χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ. Κοσμά , παρουσία του Δημάρχου Αγρινίου, Γιώργου Παπαναστασίου, του Περιφερειάρχη των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Δυτικής Ελλάδας, Βασίλη Ματθαιόπουλου, του Διοικητή της Π.Υ Αγρινίου, Χριστόφορου Μπόκα, του Διοικητή του 2/39 Σ.Ε Μεσολογγίου, Γ. Νικολόπουλου, του Διοικητή του Α.Τ Γαβαλούς,  αντιδημάρχων, πρόεδρων Κοινοτήτων της περιοχής, πυροσβεστών και πλήθους κόσμου.

Στο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε, στο ιστορικό της συγκρότησης των Εθελοντικών Πυροσβεστικών Σταθμών και στην προσπάθεια που κατέβαλε ο Δήμος και η Πυροσβεστική υπηρεσία, στον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και εξήρε το έργο που επιτελεί το πυροσβεστικό σώμα, τονίζοντας «Αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που διανύουμε πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Αξίζουν ειλικρινή και θερμά συγχαρητήρια στους εθελοντές πυροσβέστες, που δίνουν στην κοινωνία το παράδειγμα, του πως πρέπει να ενεργήσουμε».

O Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, Χριστόφορος Μπόκας ευχαρίστησε όσους εργάσθηκαν και συνέβαλαν ώστε να εγκαινιαστούν οι δύο Εθελοντικοί Πυροσβεστικοί Σταθμοί και αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα τους «Τα εγκαίνια των Εθελοντικών Σταθμών, καθιστούν ιστορική τούτη τη στιγμή και ταυτόχρονα μας μεταδίδουν και μας επιφορτώνουν ανυπολόγιστη ευθύνη, που έχει άμεση σχέση όχι μόνο με την προστασία του πανέμορφου φυσικού, όπως διαπιστώσατε, πλούτου αλλά και με την προστασία της ζωής και της περιούσιας των κατοίκων και συμπολιτών μας που αποτελούν εξάλλου το υφιστάμενο πλαίσιο της αποστολής και των αρμοδιοτήτων του Πυροσβεστικού Σώματος».

Η δημιουργία των Εθελοντικών Πυροσβεστικών Σταθμών Β’ τάξης, στη Γαβαλού και στη Παραβόλα, δίνει την δυνατότητα της άμεσης επέμβασης σε ζητήματα πολιτικής προστασίας και κοινωνικής ασφάλειας βασισμένο στον εθελοντισμό .

Οι Εθελοντικοί Πυροσβεστικοί Σταθμοί θα λειτουργούν καθ’ όλο το 24ωρο, υπό την εποπτεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου και στελεχώνονται από 3 μόνιμους Πυροσβέστες και 50 εθελοντές και εθελόντριες Πυροσβέστες.

 

πηγή: agrinionews.gr

Share on Facebook1Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.