«Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε και τον Πάνο Καμμένο και τον Γιάννη Μουζάλα στην κυβέρνηση» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και επικεφαλής του κυβερνητικού οργάνου για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά».

Ο κ. Βίτσας επισημαίνει ότι στην κυβέρνηση υπάρχει κλίμα συνεργασίας και ότι η κυβερνητική συνοχή «είναι δεδομένη, πολύ ισχυρή και δεν κινδυνεύει».

Για τη συνεργασία με την Τουρκία στο θέμα του προσφυγικού, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας αναφέρει ότι η Άγκυρα έχει και «μια σειρά από άλλα προβλήματα», αλλά δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί το προσφυγικό για να λυθούν. «Ο καθένας από την πλευρά του χρειάζεται να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις του και βεβαίως να υπάρχει σαφής διαδικασία ελέγχου για το κατά πόσο υλοποιεί τις υποχρεώσεις που του αναλογούν από τη συμφωνία», σημειώνει.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βίτσας «είναι πολλαπλά τα συμφέροντα που δημιουργούν την παράνομη μεταφορά των εμπόρων ψεύτικης ελπίδας, που εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες και τους υπόσχονται ότι μπορούν να περάσουν με παράνομο τρόπο τα σύνορα».

πηγή: «Ναυτεμπορική»

 

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.