Στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας συζητείται η Α’ φάση της μελέτης για την καταγραφή αναγκών και διαμόρφωση στρατηγικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και την αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στο πλαίσιο του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας 2014-2020.

Η 14η συνεδρίαση, σύμφωνα με την πρόσκληση της Προέδρου του Σώματος Αναστασίας Τογιοπούλου, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015 και ώρα 15.00΄ στην Πάτρα, στην αίθουσα του πρώην Εργοστασίου «Λαδόπουλος» (Ακτή Δυμαίων 50).

Η Α’ φάση της Μελέτης, η οποία έχει ως στόχο την «χαρτογράφηση» των ευπαθών και ευάλωτων ομάδων και των αναγκών τους, καθώς και των φορέων που δρουν σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο και μπορούν δυνητικά να αποτελέσουν «ωφελούμενους» των παρεμβάσεων και των δράσεων, εγκρίθηκε και από την πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλισθεί ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για όλους τους δοκιμαζόμενους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο κοινωνικής προστασίας με στοχευμένες πολιτικές στις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος και θα είναι εισηγητής του συγκεκριμένου θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, και συμπληρώνει: «Αποτελεί βασική μας προτεραιότητα η καταπολέμηση της φτώχειας, ενώ και η κοινωνική ένταξη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και είναι κύριος άξονας του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Δυτικής Ελλάδας για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020».

Παράλληλα, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα, θα συζητηθούν μεταξύ άλλων, η έγκριση του τρόπου ανάθεσης έργων συντήρησης και αποκατάστασης αντιπλημμυρικών έργων στα ποτάμια Αλφειό, Αχελώο, Νέδα, καθώς και αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων σε σημεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που κρίνεται απαραίτητο.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.