Ζήτημα ηθικής και νομικής πράξης έθεσε η παράταξη «Αντίσταση Πολιτών» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας σχετικά με το πρόγραμμα που υλοποιείται στο πλαίσιο του Life + Condense. Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η παράταξη αναφέρεται αναλυτικά:

Ερωτηματικά και δυσοσμία ανακύπτουν από την διαχείριση των δράσεων καθώς σε ένα από τα έργα που ανέλαβε εταιρεία για την πιλοτική λειτουργία κομποστοποίησης, φαίνεται πως Ανάδοχος και Κύριος του έργου είναι τα ίδια πρόσωπα. Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει!

Συγκεκριμένα στο εταιρικό σχήμα του προγράμματος συμμετέχουν η Περιφέρεια Δ. Ελλάδος, το ΤΕΙ Κρήτης ,το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο LEEDS ενώ συντονιστής είναι η Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας.

Ανάδοχος Εργολάβος σε διαγωνισμό που διενήργησε η Περιφέρεια αναδείχτηκε η εταιρεία Κινητή Κομποστοποίηση Α.Ε. με μετόχους τους καθηγητές που συντονίζουν το έργο ,το ΤΕΙ Κρήτης και μια κατασκευαστική εταιρεία από την Βοιωτία.

Σε άλλο διαγωνισμό Ανάδοχος προκύπτει εταιρεία από την Κρήτη – η οποία συνδιοργανώνει ημερίδες με το ΤΕΙ Κρήτης – με έκπτωση 2% όταν η μέση έκπτωση στα έργα της Περιφέρειας δεν ήταν κάτω από 55% φέτος.

Οι επιτροπές παραλαβής των έργων του προγράμματος αλλάζουν συνεχώς (σύμφωνα με τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ) και το ΕΛΚΕ Κρήτης διαθέτει αμοιβές για το έργο με αμφισβητούμενη παροχή υπηρεσιών σε πρόσωπα που εμπλέκονται με το Πολυτεχνείο Κρήτης, το ΤΕΙ και την Περιφέρεια χωρίς ξεκάθαρο ρόλο.

Το έργο (ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ) συγχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια με 512.000€ και η ευθύνη για τον συντονισμό και την χρηματοδότηση βαραίνει την ίδια σύμφωνα και με πρόσφατη απόφαση του Περ. Συμβουλίου (4/21-01-2016).

Η υπόθεση θα διαβιβαστεί με ευθύνη της Παράταξης στον ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης και τις Δικαστικές Αρχές.

 

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.