του Μιχάλη Χτζηκωνσταντίνου
 
 

Νέα δεδομένα αλλά και ένταση στο προεκλογικό σκηνικό προκαλεί το προβάδισμα του Απόστολου Τζιτζικώστα που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου στη Ν.Δ., αφού μετά τις αναφορές της πτέρυγας Μεϊμαράκη περί «αναξιόπιστων» ερευνών ο Άδωνις Γεωργιάδης κατήγγειλε «στημένες δημοσκοπήσεις».

Η ανατροπή του προεκλογικού σκηνικού που κατέγραψαν οι δημοσκοπήσεις, φέρνοντας τον Απόστολο Τζιτζικώστα να προηγείται του Ευάγγελου Μεϊμαράκη προκάλεσαν νέους κλυδωνισμούς στη Ν.Δ. και βαρύτατες καταγγελίες ακόμη και περί απάτης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης, που καταγράφεται τελευταίος με μεγάλη διαφορά από τους εσωκομματικούς αντιπάλους του, έκανε λόγο περί «απάτης» και κατήγγειλε προσπάθεια χειραγώγησης του εκλογικού σώματος της Ν.Δ. από κάποια «κέντρα». Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι κάποιοι «κύκλοι» θέλουν να επιβάλουν αρχηγό στη Ν.Δ. Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε, μάλιστα, τις έρευνες «δήθεν δημοσκοπήσεις» από δύο εταιρείες που δεν είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου και «δεν έχουν το δικαίωμα εκ του νόμου να διενεργούν δημοσκοπήσεις».

Σημειώνεται ότι οι δύο δημοσκοπήσεις που προκάλεσαν την μήνιν του κ. Γεωργιάδη διενεργήθηκαν από τις εταιρείες e-voice και Metrisi και δημοσιεύθηκαν σε «Ελεύθερο Τύπο» και «Πρώτο Θέμα» αντίστοιχα. Υπενθυμίζεται ότι έντονη δυσαρέσκεια για τις δημοσκοπήσεις εξέφρασε και ο εκπρόσωπος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, Θοδωρής Αμπατζόγλου, ο οποίος χαρακτήρισε «αναξιόπιστες» και «αντιεπιστημονικές» τις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τον κ. Τζιτζικώστα να έχει πάρει το προβάδισμα της εσωκομματικής κούρσας.

Ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε σε υψηλούς τόνους, κάνοντας λόγο για «λάσπη» κατά της υποψηφιότητάς του. «Η επιχειρηματολογία που ακούγεται, πολλές φορές αγγίζει τα όρια της επιστημονικής φαντασίας. Μέχρι τις εκλογές δεν θα απορήσω αν ακούσω ότι ενδεχομένως έχω και το 666 στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου γραμμένο» είπε. Απάντησε, μάλιστα, σε όσους τον χαρακτηρίζουν ακραίο. «Το λέω ξεκάθαρα, είμαι κεντροδεξιός και μάλιστα μετριοπαθής, πιστεύω στον κοινωνικό φιλελευθερισμό».

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εξέφρασε, μάλιστα, την αισιοδοξία του ότι θα εκλεγεί από τον πρώτο γύρο της 20ής Δεκεμβρίου.

«Πιστεύω ότι θα εκλεγώ από τον πρώτο γύρο. Και αυτό θα ήταν και το καλύτερο για τη Ν.Δ., αλλά και για τη χώρα προκειμένου να αποκτήσει γρήγορα μία ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση» τόνισε. Επισήμανε, μάλιστα, ότι η πληγή που άνοιξε το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου θα κλείσει μόνο εφόσον ολοκληρωθούν γρήγορα οι διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού και δευτερευόντως εάν υπάρξει σημαντική συμμετοχή την ημέρα των εκλογών στις κάλπες.

Στη Ν.Δ. συνεχίζονται, πάντως, οι υπόγειες αντιπαραθέσεις για το ενδεχόμενο συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι η Ν.Δ. δεν πρόκειται να γίνει «δεκανίκι» του ΣΥΡΙΖΑ. «Ζητώ ξεκάθαρα να αντιληφθούν όλοι ότι η Ν.Δ. δεν πρόκειται να γίνει δεκανίκι κανενός και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ» είπε και χαρακτήρισε «προσχηματική» την πρόσκληση του πρωθυπουργού για συναίνεση.

Σε ηπιότερους τόνους ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα πρέπει και η αντιπολίτευση να συμμετάσχει στη σύνταξη και την εποπτεία υλοποίησης ενός κοινού σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης και εξόδου από αυτήν.

Εν τω μεταξύ σήμερα αναμένεται να συναφθεί το συμβόλαιο μεταξύ της Ν.Δ. και της εταιρείας Vodafone για τη διενέργεια των εκλογών στις 20 Δεκεμβρίου και 10 Ιανουαρίου, αν χρειαστεί δεύτερος γύρος.

 
 

πηγή: «Ναυτεμπορική»

 

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.