Σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Αττική για την αναδοχή ανηλίκων συμμετείχε ως ομιλητής εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος.

Θέμα της εκδήλωσης που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τον Συνήγορο του Παιδιού, ήταν η «Αναδοχή Ανηλίκων: Προβληματισμοί- Προτάσεις- Προοπτικές».

Κατά την ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως «η περίοδος της έντονης κοινωνικής κρίσης που βιώνουμε, επιτάσσει την ανάγκη θέσπισης διαδικασιών διασφάλισης της ορθής διαδικασίας που θα οδηγήσει στα βέλτιστα αποτελέσματα, όχι μόνο κατά την επιλογή των αναδόχων, αλλά πολύ περισσότερο στην  παρακολούθηση και αξιολόγηση της μετέπειτα πορείας της νέας οικογένειας».

Καταλήγοντας ο Αντ. Χαροκόπος επεσήμανε ότι για την εξέλιξη του θεσμού απαιτείται ένα ευρύ και οργανωμένο φάσμα ενεργειών ενεργοποίησης του θεσμού αναδοχής, όπως η τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τον θεσμό αναδοχής, η οργάνωση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, η ανάπτυξη και προώθηση του θεσμού για ανηλίκους με αναπηρία, η λειτουργία προγραμμάτων συμβουλευτικής και παροχής ψυχοκοινωνικής στήριξης σε ανάδοχες οικογένειες, καθώς και η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε υποψήφιους αναδόχους.

Στην ημερίδα παρέστησαν από την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας – Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας οι κυρίες Ε. Μπέτση και Μ. Παππά.

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.