Με τις αποδοχές του μηνός Δεκεμβρίου, που θα καταβληθούν στις 27 Νοεμβρίου, θα αρχίσουν να εισπράττουν οι εν ενεργεία στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες τις αυξήσεις στις μηνιαίες αποδοχές τους καθώς και τα πρώτα αναδρομικά, προκειμένου να γίνει η μερική μισθολογική τους αποκατάσταση, σύμφωνα με τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι αυξήσεις θα ισοδυναμούν με το 50% των περικοπών που υπέστησαν οι αποδοχές τους στον Αύγουστο του 2012, ενώ τα πρώτα αναδρομικά θα καλύπτουν τις αυξήσεις από την 1η Ιουλίου έως την 30ή Νοεμβρίου 2014.

Από τον Ιανουάριο του 2015 θα αρχίσουν να εισπράττουν και τα αναδρομικά που αντιστοιχούν στην περίοδο από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2014 και ισοδυναμούν με αυξήσεις στις αποδοχές 24 μηνών.

Τα αναδρομικά αυτά θα καταβληθούν σε 36 μηνιαίες δόσεις, τη χρονική περίοδο από τον Ιαγουάριο του 2014 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017.

Το παραπάνω χρονοδιάγραμμα μερικής αποκατάστασης των αποδοχών των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών θα προβλέπει τροπολογία, την οποία αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή εντός των προσεχών ημερών.

Τα βασικά σημεία της τροπολογίας ανακοίνωσε χθες στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια.

Πατήστε στην φωτογραφία για μεγέθυνση:

 

πηγή: «Ελεύθερος Τύπος» – enikos.gr

Share on Facebook2Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.