fountafΗ Βουλευτής Αιτωλ/νιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα κατέθεσε ως αναφορά προς τα Υπουργεία Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και Εσωτερικών το υπόμνημα των Συλλόγων των ορεινών τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Θέρμου ζητώντας να εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδότησης, προκειμένου να ολοκληρωθεί και να αναβαθμιστεί η οδική υποδομή και διασύνδεση.

Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί, με πλείστες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, στο απαράδεκτο οδικό δίκτυο του Νομού Αιτωλ/νίας, τόσο σε εθνικό, όσο και σε επαρχιακό επίπεδο. Η κατάσταση αυτή υποβαθμίζει σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών, εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική τους ακεραιότητα, ενώ αποκλείει το Νομό από την απαραίτητη αναπτυξιακή στόχευση. Ιδιαίτερα στα ορεινά τμήματα του Νομού, η κατάσταση είναι τουλάχιστον απογοητευτική.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλουν οι Σύλλογοι των Ορεινών Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Θέρμου, ο τόπος τους είναι η μοναδική περιοχή στην Δυτική Ελλάδα που δεν έχει ασφαλτοδρωμένους δρόμους.

Το δίκαιο αίτημα των κατοίκων των ορεινών περιοχών του Δήμου Θέρμου, υιοθέτησε η Βουλευτής Αιτωλ/νιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα και κατέθεσε ως αναφορά προς τα Υπουργεία Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και Εσωτερικών το υπόμνημα των Συλλόγων των ορεινών τοπικών κοινοτήτων ζητώντας να εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδότησης, προκειμένου να ολοκληρωθεί και να αναβαθμιστεί η οδική υποδομή και διασύνδεση.

Οι κάτοικοι του ορεινού Θέρμου ζητούν το αυτονόητο: ένα επαρκές οδικό δίκτυο, ώστε να μπορούν να μετακινούνται με την στοιχειώδη ασφάλεια. Οι ορεινές περιοχές της χώρας δεν μπορούν να λογίζονται ως β’ κατηγορίας. Παράλληλα, οφείλουμε ως Πολιτεία να μεριμνήσουμε ώστε κάθε περιοχή τέτοιου φυσικού κάλλους να μπορεί να προβάλλει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και να εξαντλήσει τις αναπτυξιακές της προοπτικές.

Share on Facebook3Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.