Η ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σχολιάζει την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Αναλυτικά αναφέρεται στην ανακοίνωση:

Το Αγρίνιο επισκέφτηκε το Σάββατο ο κ. Τσίπρας για  να μας γνωστοποιήσει τις προθέσεις του για τη χώρα και την Αιτωλοακαρνανία. Χωρίς να επισκεφτεί την πρωτεύουσα του Νομού, που ήταν αίτημα και των τοπικών του στελεχών, προσπέρασε, για να πραγματοποιήσει την ομιλία του και να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή του να επισκεφτεί  το Νομό.

Συνεχίζοντας την προσφιλή του τακτική, συντηρώντας τη στρατηγική του λαϊκισμού, άρχισε να κατηγορεί την Κυβέρνηση, μιλώντας για παροχές που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Μίλησε για αύξηση του κατώτατου μισθού, για αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, για 13η σύνταξη και άλλα κοινωνικά μέτρα που έχει κοστολογήσει στα 12 δις ευρώ. Για το πού θα βρεθούν τα χρήματα,  μας είπε ότι θα τον βοηθήσει η  πολιτική του βούληση. Θυμίζουμε ότι αυτά τα είχαμε ξανακούσει στο παρελθόν. Τότε λεγόταν «λεφτά υπάρχουν», τώρα λέγεται «πολιτική βούληση».

Μας είπε ότι δεν κινδυνεύουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πολιτών χωρίς να διαψεύσει πρωτοκλασάτο στέλεχός του που μιλούσε για εσωτερικό δανεισμό.

Μας είπε ότι δεν υποστηρίζεται και δεν έχει καμιά σχέση με τα «μεγάλα τζάκια» ξεχνώντας εντέχνως ότι μέλη μεγάλων επιχειρηματικών οικογενειών έσπευσαν να δηλώσουν τη συμπάθειά τους στο πρόσωπό του και ότι ενδεχομένως να τον ψήφιζαν.

Ανέφερε ότι η Ελλάδα που θα αναλάβει είναι μια κατεστραμμένη χώρα. Προφανώς δεν αντιλαμβάνεται, όπως και ο κ. Παπανδρέου, όταν έλεγε για διεφθαρμένους Έλληνες, τo πρόβλημα που δημιουργούσε. Προφανώς δεν υπολογίζει την ψυχολογία των αγορών και το αντίκτυπο στην οικονομία.

Παρ’ όλα αυτά, η Ελλάδα δεν είναι σε καμιά περίπτωση μια κατεστραμμένη χώρα, όπως την  παρουσιάζει ο κ. Τσίπρας. Με τις θυσίες όλων μας καταφέραμε να σταθούμε στα πόδια μας και να παρουσιάσουμε οικονομικά αποτελέσματα που εντυπωσιάζουν:

Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι μέσα στις πιο πλούσιες χώρες κατέχοντας τη 40η θέση.

Στην Ελλάδα ανήκει το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο λιμάνι της Ευρώπης, ο Πειραιάς.

Η Ελλάδα ανάμεσα στα 34 μέλη του ΟΟΣΑ κατέχει την πρώτη θέση σε μεταρρυθμίσεις, αναγκαία προϋπόθεση για την προσέλκυση επενδύσεων, ενώ κατέχει την 3η θέση σε απορροφητικότητα Ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με βαθιές τομές κατόρθωσε από την 100η θέση στον τομέα της ανταγωνιστικότητας να βρίσκεται σήμερα στην 61η.

Αξίζει να θυμίσουμε και τα μεγάλα έργα υποδομών, όπως  η Ιόνια οδός, ένα αναπτυξιακό έργο που θα μας ενώσει με τα μεγάλα εθνικά δίκτυα.

Επίσης, ολοκληρώνονται δεκάδες έργα ΣΔΙΤ, ενώ 175 Projects προϋπολογισμού 42 δις έχουν υποβληθεί στο ταμείο Γιούγκερ που περιλαμβάνει 315 δις.

Τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν δείκτες και μεγάλα έργα που είναι πλέον πραγματικότητα και κάνουν τη χώρα σίγουρη και αξιόπιστη, προκειμένου να γίνουν επενδύσεις.  Αυτή η χώρα μόνο προς την καταστροφή δε βαδίζει.

Αναφερόμενος  στην Αιτωλοακαρνανία, ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε να δημιουργήσει τράπεζα ειδικού σκοπού για τους αγρότες. Μια ακόμη πρωτοτυπία του ΣΥΡΙΖΑ που αποτυπώνει επαρκώς την παντελή έλλειψη λογικής και οικονομικής γνώσης. Σε μια εποχή που μεγάλες τράπεζες με πορεία δεκαετιών στην Ελληνική οικονομία σπεύδουν να συγχωνευθούν, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την Ευρωπαϊκή κρίση, ο κ. Τσίπρας θα δημιουργήσει μια κρατική τράπεζα.

Ανέφερε επίσης ότι θα βοηθήσει στην επαναλειτουργία του ΓΟΕΒ ΑΧΕΛΩΟΥ. Να πληροφορήσουμε τον κ. Τσίπρα ότι ο ΓΟΕΒ δεν είναι υπό διάλυση αλλά λειτουργεί κανονικά με 7μελές διοικητικό συμβούλιο με απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Έκανε λόγο για τα φράγματα που υπάρχουν στην Αιτωλοακαρνανία δηλώνοντας ότι μεθοδεύεται να τα διαχειριστεί το ΤΑΙΠΕΔ. Αυτό πρώτη φορά ακούγεται στην Αιτωλοακαρνανία και απορούμε γιατί αναφέρθηκε. Το μέλλον θα δείξει….

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι με αγωνία περιμέναμε να ακούσουμε τη θέση του κ.Τσίπρα για την εκτροπή του Αχελώου μιας και η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο ευαίσθητη σε περιβαλλοντικά θέματα αλλά ούτε κουβέντα…

Με αυτές τις θέσεις ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε την περιοχή μας συνεχίζοντας την περιοδεία του στη Χώρα…

Share on Facebook1Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.