«Θέτω στην κρίση του ελληνικού λαού όλα όσα έπραξα» επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό και ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο μεταβαίνει αυτή την ώρα. Ο Πρωθυπουργός ζητώντας καθαρή εντολή από το λαό, τον κάλεσε με την ψήφο του να αποφασίσει ποιος θα είναι αυτός που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια και εάν η κυβέρνησή του ανταποκρίθηκε στην εντολή που είχε λάβει.

«Η λαϊκή εντολή εξάντλησε τα περιθώρια της, τώρα θα αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Οι πιέσεις οι εκβιασμοί, τα τελεσίγραφα, η πιστωτική ασφυξία δημιούργησαν μια κατάσταση χωρίς προγούμενο».

«Αλλά όλοι ζήσαμε την ψυχραιμία και την λαϊκή αποφασιστικότητα. Χωρίς αυτή την αποφασιστικότητα είτε οι δανειστές θα μας είχαν επιβάλει τις απόψεις τους είτε οι όροι θα ήταν αυστηρότεροι. «

«Σήμερα αυτή η δύσκολη φάση τελειώνει οριστικά με την υπογραφή της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης δόσης αλλά και την αποπληρωμή της δόσης της ΕΚΤ.»

«Δεν θα εξομαλυνθούν όλα μονομιάς αλλά είναι το πρώτο αποφασιστικό βήμα προς την ομαλοποίηση. «

«Αρκεί η ελληνική κοινωνία να είναι ψύχραιμη και αποφασιστική και από δω και πέρα»

Αναφερόμενος στην συμφωνία με τους δανειστές, ο Αλέξης Τσίπρας είπε:
«Δεν φέραμε το αποτέλεσμα που περιμέναμε αλλά δεν είχαμε και την αντιμετώπιση που προσδοκούσαμε. Αυτό που φέραμε είναι το καλύτερο αποτέλεσμα που θα μπορούσαμε να έχουμε.»

«Στόχος μας να ανακτήσουμε το συντομότερο την εθνική κυριαρχία μας έναντι των δανειστών», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός κάνοντας απολογισμό του έργου της κυβέρνησης αναφέρθηκε τόσο στην επαναπρόσληψη των απολυθέντων, όσο και στην αποφυγή των μέτρων για μαζικές απολύσεις από τον ιδιωτικό τομέα και τόνισε πως δεν υπάρχει πλέον ενδεχόμενο για απολύσεις στο δημόσιο.

Και αναφορικά με τις εκλογές είπε: «θέλω να θέσω στην κρίση του ελληνικού λαού όλα όσα πράξαμε από τις 25 Ιανουαρίου και τα σωστά και τα λάθη. Η εντολή που λάβαμε πριν από 6 μήνες εξήντλησε τα όρια της και έχει έρθει η ώρα να λάβει το λόγο ο κυρίαρχος λαός. Ο λαός θα πρέπει να πάρει την απόφαση ποιος και με ποιον τρόπο θα μπορέσει να διαπραγματευθεί την απομείωση του χρέους».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην Αριστερή Πλατφόρμα και όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο κρίσιμο για τη χώρα διάστημα στη Βουλή υπογράμμισε «ο λαός θα κρίνει και όλους όσους με τις πράξεις τους την πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς σε αντιπολίτευση».

 

Με πληροφορίες από «Ναυτεμπορική» και skai.gr

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someone
 
 

1 Σχόλιο

  1. ουστ

    Εξέλεξε 99 βουλευτές και σαν πρώτο κόμμα πήρε το bonus των 50 εδρών οπότε έφτασε τις 149 έδρες. Μέχρι σήμερα έχει χάσει έως και 43 βουλευτές, δηλαδή το 1/3 της κοινοβουλευτικής του ομάδας κι αυτό το ντενεκεδένιο αγράμματο τυπάκι συμπεριφέρεται λες κι έχει πιάσει το Πάπα απ τα α@@@@@α

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.