Να μην ψηφίσουν τα μέτρα απαιτούν από τους βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας οι αγρότες του Νομού, σημειώνοντας παράλληλα πως όποιος εκπρόσωπος στη Βουλή προχωρήσει στην ψήφιση των μέτρων θα θεωρείται ανεπιθύμητος και θα αντιμετωπίζεται ανάλογα. Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Αιτωλοακαρνανίας προειδοποιεί για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της σε περίπτωση που η Κυβέρνηση αθετήσει τις υποσχέσεις της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Αιτωλοακαρνανίας μετά από το μαζικό συλλαλητήριο της 18ης Νοεμβρίου στην Αθήνα:

1. Απαιτούμε από τους βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας να μην ψηφίσουν τα μέτρα – ταφόπλακα για τη φορολόγηση και το ασφαλιστικό των αγροτών. Όποιος εκπρόσωπος μας στη Βουλή ψηφίσει τα μέτρα αυτά θα θεωρείται ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ και θα αντιμετωπίζεται ανάλογα.

2. Στηρίζουμε τις προτεινόμενες αλλαγές στο νομοσχέδιο – λαίλαπα όπως αναφέρονται στο Ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά την διάρκεια της Πανελλαδικής Κινητοποίησης Αγροτών – Κτηνοτρόφων – Αλιέων και αυτό παραδόθηκε στη Βουλή των Ελλήνων στις 18/11/2015.

3. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά της Αστυνομίας τόσο για τις ενέργειες που έκανε για να εμποδίσει την έγκαιρη μετάβαση μας στην Αθήνα αλλά και για την ακραία και βίαιη συμπεριφορά των ΜΑΤ κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας.

4. Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις σε περίπτωση που η Κυβέρνηση, μέσω της ψήφισης του νομοσχεδίου, προχωρήσει για άλλη μια φορά σε αθέτηση των υποσχέσεων της προς τους Αγρότες, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

5. Καλούμε όλους τους παραγωγικούς φορείς του νομού να κατανοήσουν και να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα του Πρωτογενή Τομέα, που μαζί με τον Τουρισμό είναι τα μόνα ικανά αναπτυξιακά μέσα να μας

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.