Μια εκ των πλέον σημαντικών παρεμβάσεων όπως είναι  το έργο της βελτίωσης ποιότητας νερού και υδροδότησης του Αιτωλικού,  βρίσκεται οριστικά σε πορεία υλοποίησης, με την ένταξή του στο Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας 2014-2020.

   Το συγκεκριμένο έργο, υπήρξε προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Νίκου Καραπάνου, για την οποία η Δημοτική Αρχή από την έναρξη της θητείας της αναγνώρισε ότι αποτελεί προτεραιότητα μεγάλης σημασίας, η οποία αφορά αφενός την διαφύλαξη της υγείας των δημοτών, αφετέρου την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

   Οι ενέργειες του Δήμου όπως η σύνταξη μελετών, η ωρίμανση, η υποβολή τεχνικού δελτίου, η ένταξη και η δρομολόγηση διαδικασιών δημοπράτησης για την επίλυση του σοβαρού αυτού ζητήματος το οποίο απασχολεί την τοπική κοινωνία του Αιτωλικού εδώ και δεκαετίες, ολοκληρώθηκαν.

 Επιπρόσθετα, υπήρξε συντονισμός αυτών ενεργειών προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου η λύση που θα δοθεί να έχει μόνιμο και όχι αποσπασματικό χαρακτήρα. Η σοβαρότητα άλλωστε του ζητήματος, δεν επέτρεπε και δεν επιτρέπει καμία μικροπολιτική εκμετάλλευση.

   Παρόλα αυτά, σε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα που απαιτήθηκε για την τελική επίτευξη του σκοπού, οι μικροπολιτικές «κραυγές» – ειδικά δε αυτών που υπηρέτησαν σε θέσεις ευθύνης  κάθε βαθμίδας της τοπικής αυτοδιοίκησης δίνοντας μόνο υποσχέσεις και καμία λύση στο πρόβλημα- δεν έλειψαν ούτε αυτή τη φορά. Εκ των υστέρων δε, οι ίδιοι προέκυψαν «τιμητές», ουσιαστικά της δικής τους πολιτικής ανεπάρκειας. Όμως, η κοινωνία και οι φορείς της, δεν ακολούθησαν τον πολιτικό τους κατήφορο.

   Ωστόσο, η απάντηση δεν είναι άλλη από την δημοπράτηση του έργου, η οποία ακολουθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

   Ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα για την συνεργασία, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, προχωρά με αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση προβλημάτων σε όλη την έκτασή του, για τα οποία  κατά τα προηγούμενα χρόνια  δεν υπήρξε σοβαρή προσπάθεια αλλά και διάθεση για την επίλυσή τους.

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.